Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN “VELOUTÉ DE DOVLECEI”

Astăzi pregătim un aperitiv franțuzesc… adaptat la stilul românesc – celebrului velouté i s-a adăugat un pumn de nuci din grădina bunicilor!

INGREDIENTE:

5 dovlecei românești/zuchinni
1 lingură bază pudră de legume pentru mâncăruri (naturală, fără monoglutamat de sodiuî în componență)
100 g cremă de brânză cu verdețuri
50 g miez de nuca
Sare
Piper

PREPARARE:

1. Spălăm bine dovleceii.
2. Îi curățăm de coajă.
3. Tăiem dovleceii cubulețe și îi punem în oală.
4. Adăugăm apă doar până la nivelul dovleceilor, NU mai mult!
5. Punem sare, piper și o lingură de pudră naturală de legume.
6. Lăsăm să fiarbă timp de 20 de minute.
7. Adăugăm crema de brânză și amestecăm bine.
8. Cu ajutorul unui blender vertical, facem o supă din ceea ce se află în bol.
10. Punem câteva nuci deasupra fiecărei porții la servire.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei la Matin A7!

ULTIMELE ARTICOLE

Descoperă călătoria creșt...

Într-o lume plină de agit...

Cancerul pulmonar –...

Cancerul pulmonar rămâne ...

„Credință neclintită” – O...

Pregătește-te pentru o ex...