8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Articole REȚETA A LA FABIEN “VELOUTÉ DE DOVLECEI”

REȚETA A LA FABIEN “VELOUTÉ DE DOVLECEI”

Astăzi pregătim un aperitiv franțuzesc… adaptat la stilul românesc – celebrului velouté i s-a adăugat un pumn de nuci din grădina bunicilor!

INGREDIENTE:

5 dovlecei românești/zuchinni
1 lingură bază pudră de legume pentru mâncăruri (naturală, fără monoglutamat de sodiuî în componență)
100 g cremă de brânză cu verdețuri
50 g miez de nuca
Sare
Piper

PREPARARE:

1. Spălăm bine dovleceii.
2. Îi curățăm de coajă.
3. Tăiem dovleceii cubulețe și îi punem în oală.
4. Adăugăm apă doar până la nivelul dovleceilor, NU mai mult!
5. Punem sare, piper și o lingură de pudră naturală de legume.
6. Lăsăm să fiarbă timp de 20 de minute.
7. Adăugăm crema de brânză și amestecăm bine.
8. Cu ajutorul unui blender vertical, facem o supă din ceea ce se află în bol.
10. Punem câteva nuci deasupra fiecărei porții la servire.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei la Matin A7!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...