joi, iulie 18, 2024
Acasă Articole REȚETA A LA FABIEN “VELOUTÉ DE DOVLECEI”

REȚETA A LA FABIEN “VELOUTÉ DE DOVLECEI”

Astăzi pregătim un aperitiv franțuzesc… adaptat la stilul românesc – celebrului velouté i s-a adăugat un pumn de nuci din grădina bunicilor!

INGREDIENTE:

5 dovlecei românești/zuchinni
1 lingură bază pudră de legume pentru mâncăruri (naturală, fără monoglutamat de sodiuî în componență)
100 g cremă de brânză cu verdețuri
50 g miez de nuca
Sare
Piper

PREPARARE:

1. Spălăm bine dovleceii.
2. Îi curățăm de coajă.
3. Tăiem dovleceii cubulețe și îi punem în oală.
4. Adăugăm apă doar până la nivelul dovleceilor, NU mai mult!
5. Punem sare, piper și o lingură de pudră naturală de legume.
6. Lăsăm să fiarbă timp de 20 de minute.
7. Adăugăm crema de brânză și amestecăm bine.
8. Cu ajutorul unui blender vertical, facem o supă din ceea ce se află în bol.
10. Punem câteva nuci deasupra fiecărei porții la servire.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei la Matin A7!

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...