Astăzi nu mai pregătim desert, ci am optat pentru o gustare sănătoasă! Varza de Bruxelles, înfrățită cu neoașa varză românească, este bogată în vitamine, minerale, proteine și chiar carbohidrați. Carența de vitamina K îmbunătățește sănătatea oaselor, vitamina C protejează vederea, iar varza de Bruxelles are și un rol în reglarea glicemiei deoarece este o sursă de antioxidanți.
INGREDIENTE:
300 g varză de Bruxelles
15 g unt
1 ceapă mică
1 lingură smântână
1 lingură muștar clasic/sau, preferabil, de dijon
Sare
PREPARARE:
1. Spălăm varza de Bruxelles, îndepărtăm frunzele murdare și cotoarele.
2. O lăsăm la fiert, în apa deja dată în clocot, pentru 10 minute.
3. Punem ceapa la călit într-o tigaie unsă în prealabil cu unt.
4. Punem verzele fierte în tigaie, peste ceapă și unt.
5. Adăugăm, de asemenea, smântâna și muștarul.
6. Amestecăm până se pătrund bine verzele.
Se poate servi alături de garniturile preferate! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Vă propunem astăzi să învățăm sa ne folosim creierul in mod mai eficient. Si dupa acest antrenament, o sa ne relaxam cu povești de teatru. Doar la #MatinA7 cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Miercuri, 12 februarie 2020