Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN „TIRAMISU FĂRĂ MASCARPONE”

Cunoaștem zicala ”Vremurile disperate cer măsuri disperate”… Astăzi oferim rețeta celebrului desert Tiramisu, însă ușor adaptată la condițiile de criză: fără crema originală de Mascarpone și cu două tipuri de biscuiți! V-am făcut curioși? Haideți să vedeți cu ce soluții am venit!

INGREDIENTE:

24 pișcoturi sau biscuiți simpli
500 ml frișcă din smântână (pe care vă vom dezvălui cum să o preparați)
3 ouă
50 g zahăr
1 lingură cafea
Pudră de cacao

PREPARARE:

1. Într-un bol, punem apă fierbinte în care adăugăm o lingură mare de cafea, amestecăm și o lăsăm să se așeze.
2. Luăm alte două boluri de inox sau de sticlă de mărime medie și procedăm în felul următor:
A. În procesul de separare al albușurilor de gălbenușuri, vom pune în primul bol albușurile, iar gălbenușurile le păstrăm separat;
B. În cel de-al doilea bol punem smântâna lichidă.
3. Creștem cu mixerul albușurile.
4. Amestecăm tot cu mixerul smântâna, iar când se obține o frișcă adăugăm gălbenușurile și zahărul și mai mixăm puțin.
5. Combinăm cele două creme obținute în aceste două boluri și le amestecăm de data aceasta cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn, ci nu cu mixerul.
6. Începem construirea propriu-zisă a prăjiturii, așadar scufundăm, pe rând, pișcoturile sau biscuiții în cafea, apoi formăm cu aceștia primul strat – baza.
7. Întindem cel de-al doilea strat – format din crema noastră.
8. Cel de-al treilea strat va fi încă o pătură de pișcoturi/biscuiți trecuți prin cafea.
9. Acoperim cu încă un strat de cremă.
10. Încheiem corespunzător: pudrăm cu cacao prăjitura noastră, apoi introducem la frigider pentru minim 4 ore înainte de a servi.

Vă dorim poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

#MatinA7 – cu Fabien Bévis

Publicată de A7TV pe Miercuri, 1 aprilie 2020

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să abordezi clienții ...

Perioada sărbătorilor e...

Rolul familiei în planul ...

Familia ocupă un loc cent...

Istoria Zilei Recunoștinț...

Ziua Recunoștinței (Thank...

Povestea cutremurătoare a...

La doar 14 ani, Mihai fum...