Home Articole REȚETA A LA FABIEN “TIAN DE LEGUME”

REȚETA A LA FABIEN “TIAN DE LEGUME”

0
REȚETA A LA FABIEN “TIAN DE LEGUME”
Poate vă este dor de un prânz sănătos pe care l-ați servi, de regulă, sub o umbrelă la terasă după ce doar ați făcut o baie în apa mării. Puteți să vă prefaceți că sunteți pe litoral servind acest preparat delicios pe care îl puteți servi cu un pahar de apă rece cu gheața și alte garnituri preferate de dumneavoastră! INGREDIENTE: 2 dovlecei 500 g roșii 1 vânătă mare 200 g bloc mozzarella 2 căței de usturoi Ulei de măsline Cimbru Sare Piper PREPARARE: 1. Spălăm bine legumele: dovleceii, vinetele și roșiile. 2. Feliem legumele. ATENȚIE! Nu le mărunțim, ci doar le feliem. 3. Feliem blocul de mozzarella. 4. Într-un vas de yena (sau pe orice tavă ce poate fi introdusă la temperaturi înalte în cuptor) dispunem feliile de legume și feliile de mozzarella în rânduri pe care le punem în picioare, ci nu culcate. 5. ATENȚIE! Punem un rând de dovlecei, un rând de vinete, un rând de roșii, un rând de mozzarella, iar apoi repetăm procedeul până când dispunem toate legumele în tavă. 6. Turnăm ulei de-a lungul rândurilor de legume. ATENȚIE! Nu mai mult de 4 linguri în total per tavă. 7. Mărunțim bine usturoiul și punem deasupra legumelor. 8. Punem cimbru deasupra pentru a adăuga un plus de aromă, respectiv sare și piper după gust. 9. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 180 C. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!