Porumbul asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă categorie de cereale, protejează împotriva declinului cognitiv şi, de asemenea, sprijină sistemul imunitar şi ajută la formarea mucoasei membrane a tractului respirator. Această rețetă este accesibilă, gustoasă și hrănitoare – așa că vă îndemnăm să o încercați!
INGREDIENTE:
250 g porumb
1 ceapă
1 cățel de usturoi
500 ml apă
200 ml lapte cocos
1 ou
1 llingură făină
Arpagic
Sare
Piper
Ulei de măsline
PREPARARE:
1. Mărunțim ceapa și usturoiul.
2. Într-o oală de inox, punem ceapa și usturoiul alături de 2 linguri de ulei de măsline.
3. Adăugăm porumbul și lăsăm la foc mic pentru 5 minute.
4. Turnăm apa și laptele și amestecăm la foc mare.
5. În momentul în care apa dă în clocot, lăsăm la foc mediu pentru alte 5 minute.
6. Adăugăm treptat făina.
7. Mărunțim legătura de arpagic și adăugăm jumătate în supă.
8. Batem oul și îl adăugăm în supă, amestecând încontinuu. ATENȚIE! Dacă vrem să optăm pentru o rețetă totalmente vegană, putem exclude oul.
9. Amestecăm și lăsăm la foc mic pentru alte 5 minute.
10. La sfârșit adăugăm restul de arpagic proaspăt, respectiv sare și piper după gust.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
În această perioadă, este esențial să găsim un echilibru să ne simțim bine. Noi, de exemplu, am găsit echilibrul perfect între porumb și lapte de cocos și vă propun o rețetă de supă deosebită, la Matin A7, cu Fabien Bévis.
Publicată de A7TV pe Marţi, 24 martie 2020