Porumbul asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă categorie de cereale, protejează împotriva declinului cognitiv şi, de asemenea, sprijină sistemul imunitar şi ajută la formarea mucoasei membrane a tractului respirator. Această rețetă este accesibilă, gustoasă și hrănitoare – așa că vă îndemnăm să o încercați!
INGREDIENTE:
250 g porumb
1 ceapă
1 cățel de usturoi
500 ml apă
200 ml lapte cocos
1 ou
1 llingură făină
Arpagic
Sare
Piper
Ulei de măsline
PREPARARE:
1. Mărunțim ceapa și usturoiul.
2. Într-o oală de inox, punem ceapa și usturoiul alături de 2 linguri de ulei de măsline.
3. Adăugăm porumbul și lăsăm la foc mic pentru 5 minute.
4. Turnăm apa și laptele și amestecăm la foc mare.
5. În momentul în care apa dă în clocot, lăsăm la foc mediu pentru alte 5 minute.
6. Adăugăm treptat făina.
7. Mărunțim legătura de arpagic și adăugăm jumătate în supă.
8. Batem oul și îl adăugăm în supă, amestecând încontinuu. ATENȚIE! Dacă vrem să optăm pentru o rețetă totalmente vegană, putem exclude oul.
9. Amestecăm și lăsăm la foc mic pentru alte 5 minute.
10. La sfârșit adăugăm restul de arpagic proaspăt, respectiv sare și piper după gust.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/892275077872790/