Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN “SOS KETCHUP”

V-ați întrebat vreodată cum se prepară ketchup-ul? Vă propunem o rețetă care se poate păstra câteva luni la frigider și poate completa cele mai delicioase preparate!

INGREDIENTE:

1,5 kg roșii
4 cepe mici sau 2 cepe meri
4 căței de usturoi
150 g zahăr brun
100 ml oțet
4 linguri muștar
3 linguri ulei de măsline
½ lingură chimion
Sare
Piper

PREPARARE:

1. Spălăm bine legumele.
2. Tăiem cepele felii și îndepărtăm cotoarele de roșii, decojim usturoiul.
3. Punem feliile de ceapă într-o oală încăpătoare alături de 3 linguri de ulei de măsline și le lăsăm la călit între 5 și 10 minute.
4. Tăiem roșiile cuburi – nici foarte mici, nici foarte mari.
5. Mărunțim usturoiul.
6. Punem roșiile și usturoiul în oală.
7. Adăugăm oțetul, muștarul și chimionul.
8. Amestecăm bine cu o spatulă și punem sare și piper după gust.
9. Lăsăm 45 de minute la foc mediu ATENȚIE! Oala trebuie să fie acoperită cu un capac.
10. Cu ajutorul unui mixer vertical – sau blender încăpător – vom obține o pastă de roșii.
11. Lăsăm la foc mediu pentru încă 40-45 de minute – timp în care amestecăm periodic. ATENȚIE! Ținem din nou oala acoperită cu un capac.
12. Lăsăm sosul să se răcească, apoi îl distribuim în borcane sau sticle de sticlă.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/1611578602340070

ULTIMELE ARTICOLE

Valentina B. a făcut o șc...

Valentina B. a făcut o șc...

Menopauza – cum poa...

Menopauza este o etapă na...

Alzheimer este boala stil...

Alzheimer este boala stil...