PREPARARE:
1. Decojim ceapă și usturoiul și le mărunțim.
2. Spălăm bine ciupercile și le tăiem felii.
3. Punem ceapă și usturoiul la călit în ulei de măsline.
4. După 2-3 minute, adăugăm ciupercile.
5. După 6-7 minute, adăugăm orezul.
6. Punem praful de legume uscate în apă și turnăm peste tot ce se află în tigaie. ATENȚIE! Acest ingredient nu trebuie să conțina monoglutamat deoarece este foarte nociv, așadar fiți atenți la ceea ce achizionați!
7. Lăsăm pe aragaz pentru 30-40 de minute la foc mediu.
8. Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm.
9. La sfârșit, putem pune parmesan peste dacă dorim o rețetă autentică de risotto, însă dacă optăm pentru o rețetă vegană putem omite acest pas.
Putem orna cu pătrunjel mărunțit pentru un plus de prospețime!
Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!