Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN: ”RATATOUILLE”

Astăzi pregătim o rețetă din sudul Franței, o paletă de vitamine și minerale! Titlul rețetei sună distractiv pentru cei mici prin asocierea cu îndrăgitul caracter de desene animate cu același nume. Acest platou multicolor de legume are multe beneficii pentru sănătate și poate fi consumat atât la masa de prânz, cât și cină!

INGREDIENTE:
1 ceapă
1 roșie
1 vânătă
1 cățel de usturoi
2 dovlecei
Ulei de măsline
Sare
Piper
Ierburi de Provence

PREPARARE:
1. Tăiem ceapa feliuțe subțiri și o călim în ulei de măsline.
2. Tăiem roșiile cubulețe și le adăugăm în aceeași tigaie.
3. Lăsăm la foc mediu până se formează o pastă de roșii.
4. ATENȚIE! Avem grijă să amestecăm din când în când.
5. Tăiem dovleceii felii, iar apoi fiecare felie în sferturi.
6. Tăiem vânăta în aceeași manieră.
7. Punem dovleceii și vânăta în tigaie.
8. Lăsăm la foc mediu pentru 20 de minute.
9. Mărunțim cățelul de usturoi și îl adăugăm în tigaie la sfârșit alături de sare, piper și ierburi de Provence.

                         

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

ULTIMELE ARTICOLE