Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN “PRĂJITURĂ CU LĂMÂIE ȘI MIERE”

Primăvara a sosit – chiar dacă nu ne putem plimba liberi printre copacii înverziți de pe trotuare, astăzi pregătim un desert răcoritor care să ne insufle prospețimea acestui anotimp!

INGREDIENTE:

120 g făină
100 g unt
40 g zahăr
4 linguri de miere
1 lămâie bio
Drojdie uscată

PREPARARE:

1. Lăsăm untul la temperatura camerei pentru 2-3 ore.
2. Batem ouăle într-un bol.
3. Adăugăm zahărul și amestecăm cu telul.
4. Adăugăm în bol mierea și untul și amestecăm bine.
5. Adăugăm treptat făina și drojdia.
6. Lăsăm aluatul să crească pentru 25 de minute.
7. Dăm primul strat al cojii de la lămâie prin răzătoare până obținem o cantitate care să umple o lingură ATENȚIE! Doar stratul de deasupra, ci nu foarte adânc – pentru a nu deveni amar.
8. Punem coaja de lămâie în compoziția crescută și amestecăm.
9. Punem foaie de gătit în forma de chec.
10. Turnăm aluatul uniform.
11. Introducem la cuptor pentru 40 minute la 180°.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

"Cine sunt când nu mă vede nimeni?" O să vedem asta cu invitații noștri de astăzi și mai ales cu Alina Ilioi-Mureșan, colega noastră, care ne va povesti despre cartea ei, la Matin A7, cu Fabien Bévis

Publicată de A7TV pe Miercuri, 6 mai 2020

ULTIMELE ARTICOLE