O rețetă perfectă pentru după antrenamentul de la sală – bogată în carbohidrați, proteine și fibre! În același timp, acest preparat poate deveni o cină deosebită cu cineva special!
INGREDIENTE:
400 g paste penne
150 g linte verde
1 ceapă
1 morcov
800 g roșii decojite
Sare
Piper
Ulei de măsline
Parmezan
PREPARARE:
1. Punem lintea în apă și o lăsăm la înmuiat pentru 15 minute.
2. Punem recipientul cu lintea pe aragaz și lăsăm 15 minute în aceeași apă – la foc mediu.
3. Spălăm bine legumele.
4. Tăiem ceapa în felii în loc de cubulețe.
5. Tăiem morcovul în cubulețe mici.
6. Punem puțin ulei de măsline în tigaie și lăsăm pe aragaz la foc mediu.
7. Punem de îndată ceapa la călit alături de morcov pentru 5 minute în timp ce amestecăm cu o spatulă de lemn.
8. Adăugăm sosul de roșii în tigaie și lăsăm totul împreună la foc mediu alte 5 minute în timp ce amestecăm.
9. Adăugăm lintea în tigaie, amestecăm și lăsăm pe foc alte 10 minute.
10. Punem sare și piper după gust.
11. Punem pastele la fiert.
12. Turnăm sosul obținut peste pastele fierte.
13. Decorăm cu parmezan.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Astazi este ziua mediului înconjurător, așa ca este ziua perfecta sa descoperim cum putem sa avem grija de planeta noastra fara sa ne complicam viața. Va așteptam la ultima ediție din această săptămână, la Matin A7, cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Joi, 4 iunie 2020