Încheiem săptămâna cu un desert italian… Spre surprinderea dumneavoastră, acesta va fi extrem de ușor de preparat! Este un substituent excelent pentru înghețată, un desert răcoritor și aromat!
INGREDIENTE:
500 ml smântână lichidă
50 g zahăr
5 g amidon din porumb
Esență de vanilie
Fructe roșii
PREPARARE:
1. Punem smântâna pe aragaz la foc mediu și amestecăm cu zahărul până când începe să clocotească tot conținutul.
2. Luăm de îndată de pe foc și adăugăm amidonul treptat în timp ce amestecăm în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe.
3. Turnăm amestecul în boluri mici sau forme speciale de panna cotta.
4. După ce amestecul se răcește, introducem la frigider pentru minim 3 ore.
5. Punem fructele roșii congelate pe aragaz la foc mediu alături de 50 g zahăr. ATENȚIE! Dacă avem fructe proaspete, NU mai adăugăm zahăr!
6. Amestecăm cu o spatulă pentru 4-5 minute.
7. Trecem sosul printr-o sită și păstrăm partea lichidă pe care o punem la frigider pentru 2 ore (putem păstra și fructele întregi pentru o aromă acrișoară)
8. Punem sosul peste panna cotta.
Putem orna cu mentă proaspătă! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/579252235946421