În sezonul rece nu avem acces la toate fructele și legumele pe care ne-am dori să le încorporăm într-o dietă sănătoasă, astfel că putem găsi pe rafturile magazinelor alternative cu proprietăți la fel de benefice și care să rămână, în același timp, delicioase.
INGREDIENTE:
1 l lapte de migdale (puteți opta și pentru lapte de cocos, de caju sau de ovăz – care se numără printre cele mai sănătoase)
100 g zahăr tos
1 pliculeț zahăr vanilat
100 g orez
250 ml smântână vegetală (de cocos)
2 linguri de mălai
Pentru topping – Orice preferați dintre cacao/scorțișoară/nucă rasă/dulceață de fructe
PREPARARE:
Laptele se pune pe foc spre a urma să-l fierbem în timp ce adăugăm treptat zahărul și amestecăm.
Următorul pas este să adăugăm orezul, amestecăm până la uniformizare și supraveghem, din când în când, laptele în cele 35-40 de minute cât îl vom lăsa pe foc.
Adăugăm în compoziție smântâna de cocos și cele 2 linguri de mălai până se leagă un amestec omogen.
Oprim focul și lăsăm preparatul să se răcească preț de câteva minute, iar când îl servim putem adăuga deasupra fie cacao, scorțișoară, nucă rasă sau – de ce nu? – un topping mai îndrăzneț de dulceață de fructe sau gem preparat în casă.
Vă dorim poftă bună și puteți urmări îndeaproape rețetele pe MatinA7:
O nouă săptămână, un nou Matin A7 în direct! Astăzi, despre fotografie și atingerea țintelor cu Fabien Bevis.
Publicată de A7TV pe Duminică, 12 ianuarie 2020