Home Articole Noutăți REȚETA A LA FABIEN: Orez cu lapte vegetal

REȚETA A LA FABIEN: Orez cu lapte vegetal

0
REȚETA A LA FABIEN: Orez cu lapte vegetal
În sezonul rece nu avem acces la toate fructele și legumele pe care ne-am dori să le încorporăm într-o dietă sănătoasă, astfel că putem găsi pe rafturile magazinelor alternative cu proprietăți la fel de benefice și care să rămână, în același timp, delicioase. INGREDIENTE: 1 l lapte de migdale (puteți opta și pentru lapte de cocos, de caju sau de ovăz – care se numără printre cele mai sănătoase) 100 g zahăr tos 1 pliculeț zahăr vanilat 100 g orez 250 ml smântână vegetală (de cocos) 2 linguri de mălai Pentru topping – Orice preferați dintre cacao/scorțișoară/nucă rasă/dulceață de fructe PREPARARE: Laptele se pune pe foc spre a urma să-l fierbem în timp ce adăugăm treptat zahărul și amestecăm. Următorul pas este să adăugăm orezul, amestecăm până la uniformizare și supraveghem, din când în când, laptele în cele 35-40 de minute cât îl vom lăsa pe foc. Adăugăm în compoziție smântâna de cocos și cele 2 linguri de mălai până se leagă un amestec omogen. Oprim focul și lăsăm preparatul să se răcească preț de câteva minute, iar când îl servim putem adăuga deasupra fie cacao, scorțișoară, nucă rasă sau – de ce nu? – un topping mai îndrăzneț de dulceață de fructe sau gem preparat în casă. Vă dorim poftă bună și puteți urmări îndeaproape rețetele pe MatinA7: https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/506342426673438/