Astăzi pregătim un alt preparat italian – perfect pentru a fi servit cu aperitive, cremă de brânză ori salată de vinete, chiar și pentru sandwich-urile celor mici!
INGREDIENTE:
250 g făină
1 ardei gras
50 ml ulei măsline
150 ml apă
7 g drojdie
Rozmarin
Sare
PREPARARE:
1. Amestecăm bine făina și drojdia cu uleiul și apa într-un bol mare, iar la final sărăm.
2. Frământăm cu mâinile timp de 10 minute până se leagă un aluat omogen.
3. Spălăm ardeiul, îndepărtăm cotorul și semințele din interior.
4. Tăiem ardeiul în cubulețe mici.
5. Împărțim aluatul în părți egale pe care le turtim și le dăm o formă rotundă.
6. Punem rozmarin și bucățele de ardei deasupra.
7. Facem mici adâncituri presând cu buricele degetelor în aluat în așa fel încât să existe niște reliefări ce vor da preparatului o formă autentică.
8. Introducem la cuptor pentru 20 minute la 180 °C.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/1676456049159145