Astăzi pregătim un desert fructat, perfect pentru educarea gustului celor mici. Ei trebuie să învețe că nu doar ciocolata ori aditivii adăugați înseamnă ”dulce”, ci o varietate de alimente, printre care și fructele ce conțin zaharuri naturale. Și noi, adulții, trebuie să ne amintim că e important să încorporăm fructele în viața de zi cu zi!
INGREDIENTE:
1 pară
2 mere
20 g zahăr
30 g stafide
20 g fulgi de migdale
PREPARARE:
1. Spălăm bine fructele.
2. Tăiem para cubulețe mici după ce îi îndepărtăm cotorul.
3. Tăiem merele pe jumătate și le golim de miez. ATENȚIE! Îndepărtăm inclusiv cotorul, dar cu grijă, fără a strica forma de ”cupă” a jumătății de măr.
4. Punem para în tigaie alături de zahăr și amestecăm.
5. După câteva minute, când zahărul se va fi topit și îmbibat cu sucul perei, adăugăm stafidele și fulgii de migdale.
6. Umplem merele golite de miez cu para caramelizată.
7. Merele se introduc la cuptor timp de 20 de minute la 180° C.
Puteți orna cu frișcă ori servi ca atare! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Nu ratați ultima editie din această săptămână, la #MatinA7 cu Fabien Bévis
Nu mai găsiți făină la magazin? Stați liniștiți că vă pregătim o rețetă dulce pentru care toate ingredientele sunt încă disponibile! Nu ratați ultima ediție din această săptămână, la #MatinA7 cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Joi, 12 martie 2020