Home Articole REȚETA A LA FABIEN: ”Lapte de pasăre”

REȚETA A LA FABIEN: ”Lapte de pasăre”

0
REȚETA A LA FABIEN: ”Lapte de pasăre”
Astăzi pregătim un desert tradițional din Franța “île flottante” (adică insula care plutește), ideal pentru serile mai sofisticate când doriți să vă întâmpinați musafirii cu un plus de eleganță! INGREDIENTE: 4 ouă 125 g zahăr 500 ml lapte Esență de vanilie Sos de caramel Fulgi de migdale PREPARARE PENTRU CREMĂ: 1. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem în boluri diferite (unul mare pentru albușuri). ATENȚIE! Este foarte important ca în recipientul cu albușuri să nu se strecoare niciun pic de gălbenuș, picături de lapte ori alte resturi. 3. Punem laptele la fiert și 2-3 picături de esență de vanilie 4. Punem zahărul și gălbenușuri și amestecăm foarte bine cu telul. 5. Adăugăm laptele fiert peste gălbenușuri și amestecăm. ATENȚIE! Laptele se adaugă treptat, ci nu dintrodată, pentru a se obține o cremă fină, ci nu omletă. 6. Punem din nou la fiert timp de 10 minute și amestecăm încontinuu până când obținem o cremă. Lăsăm în frigider. PREPARARE PENTRU INSULIȚE: 1. Albușurile, la care adăugăm foarte puțină sare, se bat cu mixer-ul până atunci când cresc bine. 2. Într-o oală mare, punem apă la fiert. 3. După ce dă apa în fiert, luăm câte o spatulă plină de albuș bătut și o lăsăm în apă pentru 30 de secunde până se umflă, apoi o întoarcem pe cealaltă parte și o mai lăsăm 30 de secunde. Procedăm așa și cu restul de compoziție. PAȘII FINALI: 1. Acum, crema de vanilie este ”marea”, iar albușurile sunt ”insulele plutitoare”, așadar le punem deasupra cremei. 2. Ornăm cu sos de caramel și fulgi de migdale. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/865503253913776/