Astăzi pregătim un desert interesant de Beignets – gogoși franțuzești – care nu sunt preparate cu ulei, ci la cuptor. Avantajele: o alternativă sănătoasă și mult mai ușor de preparat! Deși necesită mai mult timp, nu trebuie să le supraveghem constant, ci ne putem ocupa de alte treburi până când desertul nostru este gata.
INGREDIENTE:
1 ou
200 g făină
100 ml lapte
30 g unt
30 g zahăr
Un pliculeț drojdie uscată
Esență de vanilie
PREPARARE:
1. Încălzim laptele. ATENȚIE! Laptele trebuie să fie călduț, ci nu fierbinte, în așa fel încât să putem adăuga drojdia uscată și să amestecăm fără să o stricăm.
2. Adăugăm trei picături de esență de vanilie.
3. Într-un bol mare amestecăm untul cu oul pentru a forma o bază lichidă.
4. Adăugăm zahărul și făina treptat. Amestecăm manual, cu un tel; sau ne putem folosi de un robot de bucătărie.
5. Pornim cuptorul la 90° și-l lăsăm să se încălzească timp de 5 minute.
6. Într-un bol mai mic, al cărui pereți sunt unși în prealabil cu ulei, transferăm amestecul pe care urmează să-l introducem în cuptorul preîncălzit.
7. Oprim cuptorul și lăsăm compoziția să crească timp de o oră.
8. Scoatem amestecul gata crescut din cuptor, îl tăiem în bucăți potrivite, rotunde, iar apoi repetăm procedura: le lăsăm în cuptorul preîncălzit (și oprit) la temperatură mică, de data aceasta pentru 30 de minute.
9. Repornim cuptorul și lăsăm gogoșile preț de 10 minute la 180°.
Se pot servi cu dulceață de fructe, ciocolată sau miere. Poftă bună!
Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/465010550841980/