Home Articole REȚETA A LA FABIEN “GNOCCHI”

REȚETA A LA FABIEN “GNOCCHI”

0
REȚETA A LA FABIEN “GNOCCHI”
Cu siguranță ați auzit de acest preparat, dar întrebarea este: știți cum să-l pregătiți acasă? Este atât de simplu, plus că poate fi păstrat la frigider mai multe zile și servit în diverse variante! INGREDIENTE: 500 g cartofi 125 g făină 1 gălbenuș de ou Sare Piper PREPARARE: 1. Punem cartofii la fiert în apă clocotită după ce îi curățăm de coajă și îi spălăm bine. 2. Separăm albușul de gălbenuș și păstrăm doar gălbenușul. 3. Strivim cartofii fierți până obținem un piure. 4. Amestecăm cartofii cu făina și gălbenușul folosindu-ne de un tel. 5. După ce se leagă compoziția, dispunem un pumn de făină pe blatul unde urmează să frământăm aluatul. 6. Luăm o bucată de aluat și rulăm o bagheta având grosimea degetului mare de la mână. 7. Secționăm, apoi, bagheta obținută: tăiem în bucățele cu grosimea de 2 centimetri, cât degetul arătător. 8. Trecem fiecare bucățică prin puțină făină, apoi formăm o mingiuță. 9. Luăm o furculiță în mână și împingem mingiuța pe lungimea dinților furculiței începând din interior spre marginea dinților. ATENȚIE! Vom aplica puțină presiune în așa fel încât ruloul rezultat să aibă striații. 10. Procedăm la fel cu toată coca. 11. Punem gnocchi obținute în apă fierbinte și le lăsăm să fiarbă pentru 3-4 minute. 12. Stoarcem apa, apoi punem gnocchi în tigaie cu puțin unt. 13. Le întoarcem pe fiecare parte până se rumenesc. Acum că au devenit ușor crocante, putem servi alături de brânză rasă ori sosurile și salatele preferate! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei la Matin A7!