Astăzi pregătim un desert delicios și bogat în fibre. Putem folosi ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră amăruie dacă ne place gustul bogat de cacao.
INGREDIENTE:
50 g unt
125 g zahăr brun
1 ou
50 g făină
175 g fulgi de ovăz
75 g ciocolată
Drojdie
Sare
1. Într-un bol mare amestecăm oul cu untul topit pentru a forma o bază lichidă.
2. Adăugăm zahărul brun, făina și fulgii de ovăz, iar apoi drojdia și puțină sare.
3. Răzuim ciocolata pentru a se amesteca mai bine cu restul compoziției sau pur și simplu o tăiem în cubulețe mai mici dacă preferăm să descoperim bucățele întregi în fursecuri. După ce am terminat de răzuit sau tăiat ciocolata, o adăugăm în compoziție și amestecăm totul foarte bine cu telul.
4. Lăsăm cuptorul la încălzit și așezăm o foaie de gătit pe tavă.
5. Formăm fursecuri de mărimi potrivite, iar după ce le așezăm strategic pe tavă (deoarece vor crește în cuptor) le lăsăm pentru 15-20 de minute la 180°.
Se pot servi cu frișcă sau o băutură foarte fierbinte: lapte pentru cei mici, cafea pentru cei mari!
Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! Poftă bună!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/127600028389806/