8.5 C
București
miercuri, 8 iulie 2020
Acasă Emisiuni MATIN A7 REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte ușor de preparat în realitate!

INGREDIENTE:

400 g fructe roșii
4 gălbenușuri de ou
250 ml smântână lichidă
60 g zahăr
15 g unt
1 lingură zahăr pudră

PREPARARE:

1. Așezăm fructele într-un vas yena/tavă adâncă.
2. Separăm albușurile de gălbenușuri și păstrăm gălbenușurile.
3. Într-o oală de inox, ținem la foc mediu pentru câteva minute untul alături de smântâna lichidă, gălbenușurile și zahărul.
4. ATENȚIE! Amestecăm încontinuu ingredientele de pe aragaz cu o spatulă de lemn pentru a nu exista riscul să se lipească de recipient.
5. Turnăm amestecul peste fructele din vasul de yena/tavă și punem zahăr pudră deasupra.
6. Punem la cuptor pentru 5 minute, însă doar cu funcția de grill activată, ori funcția specială pentru încălzirea tavanului cuptorului pentru ca doar partea de sus să se gratineze puțin.

Preparatul este servit fie cald, fie după ce a stat câteva ore la frigider și va fi căpătat consistența unei budinci.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

Vine sezonul pentru fructele roșii!! Așa că vă așteptăm la Matin A7 cu o rețetă dulce si fructată. Haideți să ne urmăriți!

Publicată de A7TV pe Miercuri, 3 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cine ”finanțează” denigrarea litoralului românesc?

Directorul Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa, Anca Pavel Nedea, susține că Bulgaria, Grecia și Turcia finanțează masiv denigrarea litoralului românesc. „Este foarte frustrant pentru un manager,...

Rusia interzice vânătoarea de marmote. Care este motivul?

Rusia a anunțat că a creat patrule speciale pentru a opri vânătoarea de marmote în apropierea frontierei sale cu China și Mongolia, după ce...

7 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a ciocolatei este aniversată la 7 iulie, această dată indicând momentul introducerii în Europa, în 1550, a băuturii pe bază de cacao. Istoria...

REȚETA A LA FABIEN: CORDON BLEU VEGETARIAN

Cordon bleu vegetarian?! Da, este posibil! În bucătăria lui Fabien orice aliment capătă noi forme și gusturi absolut uimitoare! Ingrediente: 250 g tofu 200 g cașcaval 1 dovlecel 30...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?