Home Articole REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

0
REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”
Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte ușor de preparat în realitate! INGREDIENTE: 400 g fructe roșii 4 gălbenușuri de ou 250 ml smântână lichidă 60 g zahăr 15 g unt 1 lingură zahăr pudră PREPARARE: 1. Așezăm fructele într-un vas yena/tavă adâncă. 2. Separăm albușurile de gălbenușuri și păstrăm gălbenușurile. 3. Într-o oală de inox, ținem la foc mediu pentru câteva minute untul alături de smântâna lichidă, gălbenușurile și zahărul. 4. ATENȚIE! Amestecăm încontinuu ingredientele de pe aragaz cu o spatulă de lemn pentru a nu exista riscul să se lipească de recipient. 5. Turnăm amestecul peste fructele din vasul de yena/tavă și punem zahăr pudră deasupra. 6. Punem la cuptor pentru 5 minute, însă doar cu funcția de grill activată, ori funcția specială pentru încălzirea tavanului cuptorului pentru ca doar partea de sus să se gratineze puțin. Preparatul este servit fie cald, fie după ce a stat câteva ore la frigider și va fi căpătat consistența unei budinci. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/854320881743439