Pentru astăzi pregătim o gustare simplă și gustoasă! Dovlecelul este o sursă de zinc, potasiu, fosfor, calciu și vitamine plus alte grupe de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu care ne ajută să ne menţinem sănătatea fizică şi mentală.
INGREDIENTE:
2 dovlecei
2 ouă
70 g pesmet
Sare
Piper
PREPARARE:
1. Spălăm dovlecelul.
2. Îl tăiem feliuțe.
3. Pe o farfurie, așezăm un strat de prosoape de hârtie peste care dispunem feliile de dovlecel.
4. Punem sare peste feliile de dovlecel, apoi acoperim cu alte șervețele și lăsăm la odihnit pentru o oră. ATENȚIE! Acest pas este important pentru a se absorbi apa din legumă.
5. Într-un bol, punem piperul peste care batem ouăle.
6. Luăm fiecare felie de dovlecel și o scufundăm, pe rând, în pasta de ouă apoi în pesmet.
7. Procedăm la fel cu toate feliile, după care le așezăm pe foaie de gătit într-o tavă.
8. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 200° C.
Pentru a îmbogăți gustul, putem improviza și adăuga în mixtura de ouă alte condimente preferate în-afară de piper, cum ar fi boia dulce sau verdețuri italiene.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/3158992247453999