Pentru astăzi pregătim o gustare simplă și gustoasă! Dovlecelul este o sursă de zinc, potasiu, fosfor, calciu și vitamine plus alte grupe de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu care ne ajută să ne menţinem sănătatea fizică şi mentală.
INGREDIENTE:
2 dovlecei
2 ouă
70 g pesmet
Sare
Piper
PREPARARE:
1. Spălăm dovlecelul.
2. Îl tăiem feliuțe.
3. Pe o farfurie, așezăm un strat de prosoape de hârtie peste care dispunem feliile de dovlecel.
4. Punem sare peste feliile de dovlecel, apoi acoperim cu alte șervețele și lăsăm la odihnit pentru o oră. ATENȚIE! Acest pas este important pentru a se absorbi apa din legumă.
5. Într-un bol, punem piperul peste care batem ouăle.
6. Luăm fiecare felie de dovlecel și o scufundăm, pe rând, în pasta de ouă apoi în pesmet.
7. Procedăm la fel cu toate feliile, după care le așezăm pe foaie de gătit într-o tavă.
8. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 200° C.
Pentru a îmbogăți gustul, putem improviza și adăuga în mixtura de ouă alte condimente preferate în-afară de piper, cum ar fi boia dulce sau verdețuri italiene.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Vi se pare vouă sau este cam devreme la ora 8 astăzi? Dacă îl prindem pe cel care a schimbat ora… îl forțăm să urmărească o nouă ediție, la Matin A7, cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Duminică, 29 martie 2020