Home Articole REȚETA A LA FABIEN ”DOVLECEI PANE LA CUPTOR”

REȚETA A LA FABIEN ”DOVLECEI PANE LA CUPTOR”

0
REȚETA A LA FABIEN ”DOVLECEI PANE LA CUPTOR”
Pentru astăzi pregătim o gustare simplă și gustoasă! Dovlecelul este o sursă de zinc, potasiu, fosfor, calciu și vitamine plus alte grupe de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu care ne ajută să ne menţinem sănătatea fizică şi mentală. INGREDIENTE: 2 dovlecei 2 ouă 70 g pesmet Sare Piper PREPARARE: 1. Spălăm dovlecelul. 2. Îl tăiem feliuțe. 3. Pe o farfurie, așezăm un strat de prosoape de hârtie peste care dispunem feliile de dovlecel. 4. Punem sare peste feliile de dovlecel, apoi acoperim cu alte șervețele și lăsăm la odihnit pentru o oră. ATENȚIE! Acest pas este important pentru a se absorbi apa din legumă. 5. Într-un bol, punem piperul peste care batem ouăle. 6. Luăm fiecare felie de dovlecel și o scufundăm, pe rând, în pasta de ouă apoi în pesmet. 7. Procedăm la fel cu toate feliile, după care le așezăm pe foaie de gătit într-o tavă. 8. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 200° C. Pentru a îmbogăți gustul, putem improviza și adăuga în mixtura de ouă alte condimente preferate în-afară de piper, cum ar fi boia dulce sau verdețuri italiene. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/3158992247453999