Home Articole Noutăți REȚETA A LA FABIEN: “Dovlecei a la creme”

REȚETA A LA FABIEN: “Dovlecei a la creme”

0
REȚETA A LA FABIEN: “Dovlecei a la creme”
Astăzi pregătim o gustare sănătoasă. Cu acest aperitiv ne putem întâmpina oaspeții, dar ne și putem delecta pe canapea la film cu cei dragi. Acest aliment “vedetă” în bucătăria mediteraneeană, dovlecelul, este bogat în vitamine și minerale – atât în miez, cât și în coajă – motiv pentru care vom folosi felii de dovlecei nedecojiți. Pentru această rețetă optăm pentru dovlecei și lămâi bio, de pe raftul de legume netratate chimic. INGREDIENTE: 4 dovlecei 30 g smântână 1 ceapă Zeama de la 1 lămâie Ulei de măsline Ierburi de Provence Sare PREPARARE: 1. Tocăm ceapa mărunt și o lăsăm la călit în ulei de măsline la foc mediu. 2. Feliem dovleceii și îi adăugăm în tigaie timp de 3-4 minute. 3. Facem sosul de smântână, amestecând într-un bol smântâna și zeama de lămâie. 4. Adăugăm sosul obținut în tigaie peste ceapa călită și dovlecei. 5. Amestecăm cu ierburi de Provence și sare după gust. Rețeta noastră este gata! Puteți servi alături de salata de roșii cu varză! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/805623576602798/