Astăzi pregătim un desert delicios cu mere. Automat, gustarea noastră va conține vitaminele A și C alături de flavonoide și cantități mici de fosfor și fier. Merele sunt de asemenea o sursă bună de potasiu, având grijă de sănătatea inimii.
INGREDIENTE:
5 mere
125 g zahăr
125 g unt
200 g făină
Scorțișoară
Zahăr vanilat
PREPARARE:
1. Curățăm merele și înlăturăm cotoarele.
2. Tăiem merele cubulețe și le punem într-o tigaie.
3. Adăugăm 50 g unt, în starea lui solidă, și 50 g zahăr brun peste mere.
4. Amestecăm la foc mediu timp de 15 minute în tigaie.
5. Lăsăm merele să se răcească.
6. Într-un bol mare, amestecăm restul de unt cu restul de zahăr brun plus făina și zahărul vanilat pâna când se formează ca un fel de nisip.
7. Într-un vas yena, așezăm merele semi-caramelizate.
8. Așezăm peste mere amestecul obținut în bol.
9. Lăsăm la cuptor timp de 30 minute la 180° C.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Nașterea unui copil înseamnă și schimbare profesională pentru multe mămici. Astăzi vă prezentăm o rețetă de femeie de afacere recent pornită în România.Și pentru că educatia este esențială, vorbim și de copii, la Matin A7 cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Luni, 17 februarie 2020