Astăzi pregătim un desert delicios cu mere. Automat, gustarea noastră va conține vitaminele A și C alături de flavonoide și cantități mici de fosfor și fier. Merele sunt de asemenea o sursă bună de potasiu, având grijă de sănătatea inimii.
INGREDIENTE:
5 mere
125 g zahăr
125 g unt
200 g făină
Scorțișoară
Zahăr vanilat
PREPARARE:
1. Curățăm merele și înlăturăm cotoarele.
2. Tăiem merele cubulețe și le punem într-o tigaie.
3. Adăugăm 50 g unt, în starea lui solidă, și 50 g zahăr brun peste mere.
4. Amestecăm la foc mediu timp de 15 minute în tigaie.
5. Lăsăm merele să se răcească.
6. Într-un bol mare, amestecăm restul de unt cu restul de zahăr brun plus făina și zahărul vanilat pâna când se formează ca un fel de nisip.
7. Într-un vas yena, așezăm merele semi-caramelizate.
8. Așezăm peste mere amestecul obținut în bol.
9. Lăsăm la cuptor timp de 30 minute la 180° C.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/192723998485819/