Această rețetă a fost adaptată după ”compote de pommes” din franceză, dar aici nu vorbim despre clasicul compot cu merele din grădina bunicilor, este vorba mai degrabă despre o pastă de mere. Acest piure nutritiv din fructe este perfect servit drept desert celor mici, dar și adulților mofturoși care iubesc gustările dulci.
Ingrediente:
1,5 kg mere golden
60 g zahăr
300 ml apă
Zeamă de lămâie/portocală
Scorțișoară
Stafide
1 pliculeț zahăr vanilat
Preparare:
1. Merele se taie în optimi, se curăță de coajă, iar apoi se taie cubulețe și se pun într-o oală mare.
2. Se adaugă zeama de la o lămâie (sau portocală, dacă preferați alt tip de citrice).
3. Se adaugă apa, stafidele și zahărul tos și se amestecă totul la foc mic timp de 20 de minute.
4. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm în continuare.
5. Scorțișoara se adaugă la final după gust.
Ușor de preparat și delicios! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! Poftă bună!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/619057305524077/