Astăzi vă propunem o rețetă fantastică de clătite Bretonnes
INGREDIENTE:
250 g făină
70 g zahăr brun
500 ml lapte
3 ouă
Zahăr vanilat
Ulei de măsline
Sare
PENTRU UMPLUTURĂ:
Sos de ciocolată
Dulceață de fructe
PREPARARE:
1. Într-un bol mare, amestecăm făina cu cele 3 ouă și zahărul brun, folosindu-ne de un tel.
2. Adăugăm treptat laptele și amestecăm încontinuu.
3. Adăugăm o lingură de ulei de măsline și amestecăm în așa fel încât compoziția să nu devină lipicioasă.
4. Lăsăm amestecul la odihnit pentru 20-30 de minute.
5. Ungem tigaia cu unt, apoi ”turnăm” prima clătita din polonic.
6. Ne asigurăm că se întinde până la fiecare perete al tigăii.
7. O întoarcem pe ambele părți până se pătrunde.
8. Așezăm clătita deja preparată pe o farfurie de mărime potrivită.
9. Repetăm procedura cu restul de compoziție.
10. Așezăm clătitele unele peste altele pentru ca apoi să le putem umple, fie cu sos de ciocolată, fie cu dulceață din fructele preferate.
Clătitele Bretonnes se pot servi alături de fructe feliate: căpșuni, banane, afine sau zmeură. Pentru combinații mai îndrăznețe se poate adăuga frișcă sau topping de sos de cireșe amare.
Echipa A7 vă urează poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!