Scurt și la obiect, “clafoutis” este o combinație între budincă și prăjitură! O să vă cucerească textura moale și compoziția ușoară – o îmbinare perfectă între arome fructate și note zaharate!
INGREDIENTE:
200 g cireșe
190 g zahăr
150 g făină
35 g unt
350 ml lapte
6 ouă
Zahăr vanilat
1 pliculeț drojdie uscată
PREPARARE:
1. Scoatem sâmburii din cireșe prin tehnica următoare: luăm o sticlă de sticlă de 0.33 ml și punem cireașa pe gura sticlei, iar cu ajutorul unui bețigaș de sushi sau orice bețigaș de aceeași grosime, străpungem cireașa în așa fel încât sâmburele să fie împins și să cadă în sticlă.
2. Batem cele 6 ouă și le amestecăm spumă cu zahărul până când acesta se încorporează complet.
3. Adăugăm untul topit și amestecăm.
4. Adăugăm făina treptat alături de drojdia uscată și le amestecăm bine.
5. Punem cireșele într-o formă de tort.
6. Turnăm compoziția peste cireșe.
7. Introducem la cuptor pentru 50 de minute la 160° C.
8. Punem zahăr pudră sau zahăr vanilat pe deasupra (preparatul este mai gustos atunci când este rece sau după ce va fi fost ținut la frigider pentru câteva ore).
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei – inclusiv tehnica îndepărtării sâmburilor din cireșe – la Matin A7!
Intram in a treia faza de relaxare, și, speram, ultima faza înainte de relaxare totala. Puteți de exemplu, de azi, sa zburați către o tara considerata in zonă verde. Sau mai simplu, puteți sa urmăriți prima ediție din această săptămână, la Matin A7, cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Duminică, 14 iunie 2020