Home Articole REȚETA A LA FABIEN “CHIFTELE CU FULGI DE OVĂZ”

REȚETA A LA FABIEN “CHIFTELE CU FULGI DE OVĂZ”

0
REȚETA A LA FABIEN “CHIFTELE CU FULGI DE OVĂZ”
Încercăm să venim cu rețete simple și practice, dar am rămas în pană de idei! Astăzi am fost ajutați de colegul nostru, Edi, care ne-a inspirat cu o rețetă sănătoasă, plină de vitamine, minerale, carbohidrați și proteine! INGREDIENTE: 150 grame fulgi de ovăz 2 cartofi 1 morcov 50 grame pesmet 2 linguri ulei de măsline 2 ouă 1 cățel de usturoi Pătrunjel
/Mărar Sare Piper PREPARARE: 1. Curățăm cartofii și dăm morcovul pe răzătoare după ce-l curățăm bine. 2. Punem cartofii la fiert. 3. Pisăm cartofii fierți peste care adăugăm morcovul răzuit. 4. Batem ouăle și le adăugăm și pe ele. 5. Punem în amestec pesmetul și fulgii de ovăz. 6. Mărunțim usturoiul și pătrunjelul/mărarul și le adăugăm. 7. Punem sare și piper după gust, plus cele 2 linguri de ulei. 8. Amestecăm bine și punem amestecul la frigider timp de 20 minute. 9. Formăm mingiuțe și le punem pe tava de gătit în tavă. 10. Lăsăm la cuptor pentru 25 de minute la foc mediu.            Chifteluțele se pot servi alături de salată verde asezonată cu sosul vinaigrette din rețeta de ieri sau ca atare. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/289686268688835