Astăzi pregătim o rețetă simplă cu o aromă bogată. Această gustare este perfectă între masa de prânz și cină deoarece asigură aportul de carbohidrați necesari pentru eliberarea treptată a energiei pe parcursul zilei!
INGREDIENTE:
800 g cartofi
1 ceapă
Ulei de măsline
Sare
Piper
PREPARARE:
1. Curățăm cartofii și ceapa și le spălăm bine.
2. Mărunțim ceapa.
3. Dăm cartofii prin răzătoarea medie în așa fel încât să iasă fâșii subțirele (să se lege bine compoziția).
4. Scurgem cartofii de apă.
5. Amestecăm cartofii cu ceapa alături de sare și piper după gust.
6. Formăm chiftele de mărimi potrivite, nu foarte subțiri.
7. Punem puțin ulei de măsline în tigaie și lăsăm chiftelele 10 minute pe fiecare parte.
8. ATENȚIE! Dacă evităm să gătim cu ulei, putem lăsa chiftelele pentru 30 de minute la cuptor la 160° C.
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Pe 15 mai începe relaxarea? Ce ar fi sa înceapă mai degrabă solidaritatea? Vom descoperi cum, astăzi, la Matin A7 cu Fabien Bévis!
Publicată de A7TV pe Duminică, 10 mai 2020