Vă este dor de o cină sofisticată la restaurant, de preparate cu fel și fel de arome care să vă încântă papilele gustative? Astăzi venim cu o propunere deosebită… Vă veți îndrăgosti de această rețetă!
INGREDIENTE:
1 kg cartofi noi
6 cepe verzi
150 g mozzarella
50 g migdale
1 lămâie
Ulei de măsline
Oțet de mere
Muștar picant Dijon
Sare
Piper
PREPARARE:
Pentru cartofi:
1. Spălăm bine cartofii și 3 cepe verzi și le tăiem cubulețe.
2. Punem foaie de gătit pe o tavă întinsă și așezăm pe ea cartofii și ceapa.
3. Ungem cartofii cu puțin ulei pe deasupra.
4. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 180° C.
5. Prăjim migdalele în tigaie, pe toate părțile, timp de câteva minute. ATENȚIE! Nu este necesar să le prăjim în ulei, se poate și fără.
Pentru sos Vinaigrette:
1. Stoarcem zeama de la o lămâie într-un bol mare.
2. Punem 3 linguri de ulei în bol.
3. Spălăm bine celelalte trei cepe verzi și le tăiem foarte fin, apoi le adăugăm în bol.
4. Amestecăm bine.
Pentru final:
1. Scoatem cartofii din cuptor și îi turnăm în bol peste sosul Vinaigrette.
2. Adăugăm migdalele prăjite.
3. Amestecăm bine cu o spatulă de lemn.
4. Tăiem cubulețe de mozzarella și decorăm preparatul după ce îl vom fi așezat în porții mici pe farfurii.
Vă dorim poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/896887770785370