Rețeta de astăzi de la MatinA7 este una pufoasă, ușoară și este de preferat a se consuma fierbinte. Un adevărat deliciu pentru papilele gustative
• 300 g cartofi
• 85 g emmental
• 30 g parmezan
• 30 g unt
• 5 cl lapte
• 2 ouă
• Câteva fire de arpagic
PREPARARE:
1. Se fierb cartofii și se curăță de coajă, apoi se pasează.
2. Se separă albușul de gălbenuș, iar albușurile se bat cu un mixer sau un tel până când se obține o spumă pufoasă.
3. Cartofii pasați, brânza emmental rasă, parmezanul ras, untul și laptele se omogenizează până când se obține un amestec cu o consisteță asemănătoare cu coca.
4. Amestecul rezultat mai devreme se înglobează în spuma de albuș cu mișcări delicate pentru ca rezultatul să rămână aerat.
5. Pentru un gust și mai bun și un aspect extraordinar, se adaugă și arpagic verde.
6. Toate ingredientele amestecate cum deja am explicat, se pun în vasele Ramekin, apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, 15 minute, pentru a asigura creșterea rapidă, frumoasă și de efect a aluatului
Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Publicată de A7TV pe Miercuri, 24 iunie 2020