Cartofii dulci sunt unele dintre cele mai delicioase opțiuni pentru a atinge nivelul de carbohidrați necesari pe parcursul unei zile active. Grăsimile din iaurt și vitaminele din zeama de lămâie și arpagic completează acest preparat perfect pentru mesele de prânz și cină!
INGREDIENTE:
6 cartofi dulci
2 pahare mici iaurt grecesc
1 lămâie
Arpagic
Ulei de măsline
Sare
Piper
PREPARARE:
1. Spălăm bine cartofii, îi uscăm și îi găurim în câteva locuri cu furculița fără să-I curățăm de coajă.
2. Punem foaie de gătit pe o tavă întinsă și așesăm cartofii pentru a-i introduce la cuptor timp de 50 minute la 180 C.
3. ATENȚIE! Putem verifica dacă s-au pătruns și dacă sunt moi în totalitate străpungându-i cu un cuțit.
4. Pentru sos, vom pune cele două iaurturi într-un bol.
5. Mărunțim arpagicul și îl adăugăm în bol alături de o linguriță de ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie.
6. Amestecăm foarte bine tot ceea ce se află în bol.
7. Adăugăm cantitățile preferate de sare și piper pentru a aromatiza sosul.
8. Tăiem cartofii copți pe jumătate și punem sosul de iaurt în mijloc.
Putem servi cartofii cu salata preferată sau ca atare! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Luați o doza de solidaritate, o doza de comunitate, o doza de fapte bune și o doza de cultura și obțineți o reteta perfecta pentru o noua ediție, la Matin A7, cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Marţi, 12 mai 2020