REȚETA A LA FABIEN: Cartofi copți cu brânză topită – A7TV – Trăiește viitorul!

Astăzi gătim la Matin A7 un preparat compus din cartofi bogați în carbohidrații de care avem nevoie pentru energie, smântână – ce conține grăsimi sănătoase și este un aliment probiotic încurajând digestia echilibrată… plus brânza cu mucegai ce reduce tensiunile arteriale și previne afecțiunile cardiace!

INGREDIENTE:
6 cartofi
50 g smântână
150 g brânză Emmental
100 g brânză Roquefort (blue cheese)
Unt
Sare
Piper

PREPARARE:

1. Spălăm bine cartofii cu tot cu coajă, îi uscăm și îi lăsăm în cuptor pentru o oră la 180°.
2. Scoatem cartofii și îi lăsăm să se răcească un pic.
3. Îi tăiem în jumătăți. Îi golim de conținut, păstrăm cojile și punem miezul de la fiecare cartof într-un bol.
4. Amestecăm cartofii din bol cu smântâna, untul, sarea și piperul după gust.
5. Adăugăm un strat din piure-ul obținut în coaja de cartof, urmat de o felie subțire de brânză Roquefort (blue cheese), iar apoi acoperim cu încă un strat de piure.
6. Repetăm procedura pentru fiecare cartof, apoi îi așezăm în tava pe care este așezată hârtie de gătit.
7. La sfârșit presărăm Emmental ras deasupra cartofilor umpluți.
8. Lăsăm la cuptor pentru 15 minute la 180°.

Se poate servi cu sosul iute preferat sau ca atare! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7 alături de Fabien Bévis!

Astăzi avem 3 ore la dispoziție să învingem depresia de luni dimineață cu invitații noștri. Așezați-vă confortabil și profitati de #MatinA7 !

Publicată de A7TV pe Duminică, 26 ianuarie 2020

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *