Home Articole Noutăți REȚETA A LA FABIEN: Cartofi copți cu brânză topită

REȚETA A LA FABIEN: Cartofi copți cu brânză topită

0
REȚETA A LA FABIEN: Cartofi copți cu brânză topită
Astăzi gătim la Matin A7 un preparat compus din cartofi bogați în carbohidrații de care avem nevoie pentru energie, smântână – ce conține grăsimi sănătoase și este un aliment probiotic încurajând digestia echilibrată… plus brânza cu mucegai ce reduce tensiunile arteriale și previne afecțiunile cardiace! INGREDIENTE: 6 cartofi 50 g smântână 150 g brânză Emmental 100 g brânză Roquefort (blue cheese) Unt Sare Piper PREPARARE: 1. Spălăm bine cartofii cu tot cu coajă, îi uscăm și îi lăsăm în cuptor pentru o oră la 180°. 2. Scoatem cartofii și îi lăsăm să se răcească un pic. 3. Îi tăiem în jumătăți. Îi golim de conținut, păstrăm cojile și punem miezul de la fiecare cartof într-un bol. 4. Amestecăm cartofii din bol cu smântâna, untul, sarea și piperul după gust. 5. Adăugăm un strat din piure-ul obținut în coaja de cartof, urmat de o felie subțire de brânză Roquefort (blue cheese), iar apoi acoperim cu încă un strat de piure. 6. Repetăm procedura pentru fiecare cartof, apoi îi așezăm în tava pe care este așezată hârtie de gătit. 7. La sfârșit presărăm Emmental ras deasupra cartofilor umpluți. 8. Lăsăm la cuptor pentru 15 minute la 180°. Se poate servi cu sosul iute preferat sau ca atare! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7 alături de Fabien Bévis! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/2769265209786018/