Acasă Articole REȚETA A LA F...

REȚETA A LA FABIEN “ BUDINCĂ DE COCOS ȘI CARAMEL”

Artele culinare se definesc prin verbele “a experimenta” și “a gusta”. Pentru astăzi, vă propunem o rețetă de budincă a cărei formulă a găsit-o chiar moderatorul emisiunii Matin A7. Rezultatul este delicios! Îndrăzniți și voi să fiți creativi și să îi uimiți pe cei dragi!

INGREDIENTE:

300 ml lapte de vacă
200 ml lapte cocos
3 ouă
70 g zahăr
5 g amidon de porumb
Esență de vanilie
Fulgi de cocos
Caramel

PREPARARE:

1. Punem laptele pe foc până se înfierbântă.
2. Batem cele 3 ouă într-un bol separat.
3. Adăugăm zahărul peste ouă.
4. Încorporăm cu grijă amestecul de ouă cu zahăr.
5. Lăsăm 5 minute la foc mediu și adăugăm 5 grade de amidon în timp ce amestecăm încontinuu.
6. Punem în formele de brioșe.

7. Introducem la cuptor la bain-marie timp de 30 de minute la 150° C.
8. După ce se răcesc complet budincuțele, introducem la frigider pentru 3 ore.
9. Pentru caramel, punem 100 g zahăr într-o oală de inox la foc mediu și amestecăm până se topește, adăugând ocazional câte 10 ml de apă în timp ce încă amestecăm.
10. Ornăm budincile cu caramel.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

Astăzi ne pregătim de vacanță la munte, învățăm sa fim antreprenori buni și descoperim mai mult despre filmele românești. Doar la Matin A7, cu Fabien Bévis.

Publicată de A7TV pe Miercuri, 17 iunie 2020

ULTIMELE ARTICOLE

Descoperă călătoria creșt...

Într-o lume plină de agit...

Cancerul pulmonar –...

Cancerul pulmonar rămâne ...

„Credință neclintită” – O...

Pregătește-te pentru o ex...