Home Articole REȚETA A LA FABIEN “BRIOȘE CU MIEZ DE NUCĂ”

REȚETA A LA FABIEN “BRIOȘE CU MIEZ DE NUCĂ”

0
REȚETA A LA FABIEN “BRIOȘE CU MIEZ DE NUCĂ”
Astăzi pregătim un desert al copilăriei! Miezul de nucă este foarte bogat în grăsimi esențiale, ajută sistemul nervos și nu numai – au fost dovedite beneficiile pentru piele, memorie și sistemul imunitar! INGREDIENTE: 200 g făină 160 g unt 150 g zahăr 200 g nuci 200 ml lapte 2 ouă Zahăr vanilat Drojdie uscată PREPARARE: 1. Topim untul. 2. Într-un bol mare, batem ouăle. 3. Adăugăm untul topit, zahărul și laptele. 4. Amestecăm foarte bine cu telul. 5. Adăugăm făina treptat. 6. Pisăm o parte din miejii de nucă pentru a-i adăuga în compoziție, iar pe restul îi lăsăm întregi și îi păstrăm deoparte. 7. Acoperim bolul și lăsăm amestecul la odihnit pentru 30 de minute la temperatura camerei. 8. Punem amestecul în formele de brioșe. 9. Ornăm cu restul miejilor de nucă pe deasupra. 10. Introducem la cuptor pentru 30 de minute la 180° C. Pentru o estetică deosebită, pudrați cu zahăr vanilat! Dacă optați pentru o variantă cu mai puțin zahăr, omiteți acest pas. Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7! https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/554292825192566