Astăzi ne pregătim să întâmpinăm vremea frumoasă cu un desert sănătos și bogat în antioxidanți. Ceaiul verde este o alternativă mai sănătoasă a cafelei clasice, iar în combinație cu laptele dă un plus de energie!
INGREDIENTE:
200 g făină
160 g unt
150 g zahăr
200 ml lapte
2 ouă
2 plicuri ceai verde
Zahăr vanilat
Drojdie uscată
Fulgi de migdale
PREPARARE:
1. Într-o oală de inox, punem laptele la fiert.
2. Scufundăm plicurile de ceai verde în lapte, acoperind cu capac pentru 4-5 minute la foc mediu.
3. Într-un bol, batem ouăle fără să separăm albușurile de gălbenușuri.
4. Amestecăm cu untul topit și zahărul.
5. Adăugăm făina treptat, apoi drojdia.
6. Turnăm în amestecul din bol și ceaiul infuzat în lapte, îndepărtând plicurile.
7. Punem amestecul în formele de brioșe.
8. Introducem la cuptor pentru 180° C pentru 20 de minute.
Se pot servi ca atare sau cu sos de caramel! Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Publicată de A7TV pe Miercuri, 11 martie 2020