8.5 C
București
vineri, 5 iunie 2020
Acasă Emisiuni MATIN A7 REȚETA A LA FABIEN ”BRIOȘA ROTUNDĂ”

REȚETA A LA FABIEN ”BRIOȘA ROTUNDĂ”

Aducem în casele voastre gusturi ale copilăriei, miresme din odaia bunicii! Acest preparat este perfect pentru micul-dejun deoarece asigură aportul necesar de carbohidrați și se poate păstra în casă pentru 2-3 zile la temperatura camerei! Pentru frământat puteți apela la ajutorul celor mici pentru a-i ține ocupați preț de câteva minute. Vom putea servi acest preparat cu gem, cu cremă de ciocolată ori unt de arahide și fructele preferate!

INGREDIENTE
250 g făină
125g unt
15 g drojdie uscată
2 ou
50 g zahăr
3 lingurițe de lapte
1 lingurița esența de vanilie
50 g stafide

PREPARARE:

1. Încălzim laptele în cuptorul cu microunde pentru maxim 8-9 secunde (acesta trebuie să fie doar călduț) și diluăm drojdia în el.
2. Punem untul deoparte și amestecăm toate celelalte ingrediente într-un bol, de preferat în ordinea aceasta: zahărul, ouăle bătute, laptele preparat cu drojdie, făina treptat, esența de vanilie și stafidele.
3. Frământăm amestecul obținut timp de 5 minute pentru a forma o cocă pe care apoi o acoperim cu un prosop de bucătărie și o lăsăm la temperatura camerei să se odihnească pentru 30 de minute (dacă găsiți un locșor în casă unde s-o puneți sub razele calde ale soarelui ar fi perfect).

 

   

4. Cu untul facem un ”beurre pommade”, adică îl batem cu o spatulă până când devine o cremă.
5. Mai frământăm o dată coca, de data aceasta încorporând și crema de unt și lăsăm iar la crescut timp de 30 de minute.

 

6. După ce trec cele 30 de minute, introducem la frigider pentru 2 ore.
7. După ce timpul acesta trece, pe care-l putem valorifica având grijă de alte treburi casnice ori relaxându-ne, scoatem coca din frigider și o mai frământăm un pic să se ”dezmorțească”.
8. Împărțim aluatul în 5 părți egale din care facem 5 mingiuțe.
9. Ungem cu putin ulei sau unt tava pe care vom dispune o mingie în mijloc, iar pe celelalte 4 le vom dispune 2 câte 2 de o parte și de alta ale celei din mijloc (formam o floare cu 4 petale).

10. Mai lăsăm 30 de minute la crescut, iar într-un final introducem la cuptor la 180° C pentru 25 de minute.

Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!

Haideți să ne încărcăm cu energie pozitivă înainte de week-end! Vă propunem să învățăm cum să ne gestionăm banii și să descoperim cum scrisul ne ajută în dezvoltarea noastră la Matin A7, cu Fabien Bévis

Publicată de A7TV pe Joi, 21 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

George Floyd – ultimele 20 de minute de viață

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd, afro-americanul omorât prin sufocare de polițiști, au fost reconstituite de procurorii americani. Cei patru polițiști care...

Focare de poluare în Portul Constanța

Un adevărat dezastru ecologic în Portul Constanța! Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a povestit pe pagina sa de Facebook că a găsit,...

5 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 5 iunie aniversăm Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea...

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte...

COMENTARII RECENTE