Astăzi divulgăm secretul unui desert delicios pe care îl găsim și în comerț, însă preparat cu ingrediente sută la sută naturale! În plus, biscuiții aceștia pot deveni blat pentru celebrul Tiramisu – o alternativă gustoasă la rețeta tradițională!
INGREDIENTE:
250 g unt
1 ou
350 g făină
250 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță nucșoară
1 linguriță ghimbir
Drojdie
Sare
PREPARARE:
1. Lăsăm untul 2 ore la temperatura camerei.
2. Batem oul într-un bol mare.
3. Adăugăm zahărul, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul și le amestecăm.
4. Batem untul cu o spatulă împreună cu tot ce se află în bol.
5. Adăugăm făina treptat în timp ce amestecăm.
6. Adăugăm drojdia uscată și puțină sare și amestecăm bine.
7. Lăsăm amestecul la frigider timp de o ora.
8. Facem forme de biscuiți după ce întindem aluatul cu sucitorul.
9. ATENȚIE! O activitate distractivă pentru cei mici este să facem forme de animăluțe.
10. Introducem la cuptor, pe tava de gătit, timp de 20 de minute la 160° C.
Biscuiții se pot servi alături de gem de fructe, lapte cu ciocolată sau ca atare. Poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!