Această rețetă este perfectă pentru mesele de prânz sau cină: o multitudine de vitamine și minerale, foarte ușor de preparat și extrem de gustoasă!
INGREDIENTE:
4 ardei grași
2 dovlecei
1 vânătă
2 roșii
1 ceapă
2 căței de usturoi
Ierburi de Provence/Verdețuri italiene/Condimentele preferate
Sare
Piper
Ulei de măsline
PREPARARE:
1. Spălăm bine legumele.
2. Mărunțim ceapa și o călim în tigaie cu puțin ulei de măsline.
3. Tăiem dovleceii, vânăta și roșiile cubulețe.
4. Mărunțim usturoiul.
5. Adăugăm toate aceste legume în tigaie și le lăsăm pentru 10 minute la foc mediu.
6. Amestecăm periodic cu o spatulă și adăugăm o lingură de ierburi de Provence/verdețuri italiane sau, pur și simplu, condimentele preferate, plus sare și piper după gust.
7. Spălăm bine ardeii și îndepărtăm capacul pentru a-i goli de semințe (fără a-i tăia mai mult de atât).
8. Umplem ardeii cu ghiveciul nostru de legume și îi așezăm ulterior într-un vas de sticlă ce urmează a fi introdus la cuptor.
9. În același vas de sticlă, turnăm zeama rămasă din tigaie și adăugăm totul la cuptor pentru 15 minute la 180° C.
Vă dorim poftă bună! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7!
Oare România este o țară poluată? După ce natura s-a liniștit în timpul izolării, putem să învățăm să o respectăm mai bine. Putem să respectăm și mai bine oamenii din jurul nostru prin solidaritate. Vă așteaptă o ultima săptămână de primăvară deosebită, la Matin A7, cu Fabien Bévis
Publicată de A7TV pe Duminică, 24 mai 2020