Astăzi pregătim o gustare crocantă cu zahăr – preferata celor mici și plăcerea vinovată a celor mari!
INGREDIENTE:
150 g arahide crude în coajă
75 g zahăr tos
1 pahar apă plată
4 pliculețe de zahăr vanilat
PREPARARE:
1. Punem arahidele și zahărul tos în tigaie pe aragaz.
2. Turnăm apa peste ele și lăsăm la foc mare amestecând constant timp de 5 minute.
3. Atunci când apa clocotește, dăm focul la mic și lăsăm arahidele să se gătească timp de 45 de minute.
4. ATENȚIE! Verificăm tigaia o dată la 10 minute și amestecăm.
5. După cele 45 de minute, adăugăm treptat zahărul vanilat și amestecăm timp de 10 minute. (Lăsăm să se topească zahărul o dată la câteva secunde înainte de a amesteca din nou pentru a obține un preparat mai crocant).
6. Se lasă la răcit pe o tavă pentru câteva minute.
Se pot servi ca atare sau deasupra pufoaselor gofre cu vanilie! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7
https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/129275691581201/