REȚETA A LA FABIEN: Arahide caramelizate – A7TV – Trăiește viitorul!

Astăzi pregătim o gustare crocantă cu zahăr – preferata celor mici și plăcerea vinovată a celor mari!

INGREDIENTE:
150 g arahide crude în coajă
75 g zahăr tos
1 pahar apă plată
4 pliculețe de zahăr vanilat

PREPARARE:
1. Punem arahidele și zahărul tos în tigaie pe aragaz.
2. Turnăm apa peste ele și lăsăm la foc mare amestecând constant timp de 5 minute.
3. Atunci când apa clocotește, dăm focul la mic și lăsăm arahidele să se gătească timp de 45 de minute.
4. ATENȚIE! Verificăm tigaia o dată la 10 minute și amestecăm.
5. După cele 45 de minute, adăugăm treptat zahărul vanilat și amestecăm timp de 10 minute. (Lăsăm să se topească zahărul o dată la câteva secunde înainte de a amesteca din nou pentru a obține un preparat mai crocant).
6. Se lasă la răcit pe o tavă pentru câteva minute.

Se pot servi ca atare sau deasupra pufoaselor gofre cu vanilie! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7

Publicată de A7TV pe Luni, 27 ianuarie 2020

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *