Home Articole REȚETA A LA FABIEN: Arahide caramelizate

REȚETA A LA FABIEN: Arahide caramelizate

0
REȚETA A LA FABIEN: Arahide caramelizate
Astăzi pregătim o gustare crocantă cu zahăr – preferata celor mici și plăcerea vinovată a celor mari! INGREDIENTE: 150 g arahide crude în coajă 75 g zahăr tos 1 pahar apă plată 4 pliculețe de zahăr vanilat PREPARARE: 1. Punem arahidele și zahărul tos în tigaie pe aragaz. 2. Turnăm apa peste ele și lăsăm la foc mare amestecând constant timp de 5 minute. 3. Atunci când apa clocotește, dăm focul la mic și lăsăm arahidele să se gătească timp de 45 de minute. 4. ATENȚIE! Verificăm tigaia o dată la 10 minute și amestecăm. 5. După cele 45 de minute, adăugăm treptat zahărul vanilat și amestecăm timp de 10 minute. (Lăsăm să se topească zahărul o dată la câteva secunde înainte de a amesteca din nou pentru a obține un preparat mai crocant). 6. Se lasă la răcit pe o tavă pentru câteva minute. Se pot servi ca atare sau deasupra pufoaselor gofre cu vanilie! Puteți urmări prepararea rețetei pas cu pas la Matin A7 https://www.facebook.com/a7tv.ro/videos/129275691581201/