Acasă Articole REȚETA A LA A...

REȚETA A LA ANDREEA “COLORFUL SUSHI”

Cu toții am auzit cel puțin o dată despre sushi. Dar cum se pregătește mai exact acest preparat și câte feluri de sushi există?

Astăzi pregătim role cu legume și semințe de in – altfel spus, o explozie de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

INGREDIENTE:

250 g orez sushi
5 foi sushi nori
5 linguri oțet din orez
1 castravete
1 morcov
1 castravete
1 avocado
1 ardei capia
150 g cremă de brânză cu verdețuri
Semințe de in
Sos soia

             

PREPARARE:

1. Clătim orezul și scurgem apa din recipient. Repetăm procesul de 2-3 ori.
2. Pentru 250 de grame de orez, avem nevoie de nu mai mult de 300 ml de apă.
3. Punem apa la fiert.
4. Adăugăm orezul după ce apa dă în fiert și îl lăsăm la foc mediu timp de 10 minute-15 minute.
5. Scurgem toată apa, apoi lăsăm orezul să se răcească 2 minute.
6. Adăugăm cele 5 linguri de oțet peste orez și amestecăm bine.
7. Tăiem morcovii în bețișoare potrivit de subțiri și punem la fiert pentru 3-4 minute – să NU se facă prea moi. Îndepărtăm apa fiartă din recipient.
8. Tăiem ardeiul capia în bețișoare subțiri de asemenea și îl lăsăm puțin în tigaie să se rumenească la foc mediu.
9. Tăiem avocado și castravetele de asemenea în bețișoare.
10. Luăm câte o foaie de sushi nori peste care punem un pat subțire de orez. ATENȚIE! La capătul spre care mergem cu rulatul, lăsăm un spațiu pe care nu punem orez de grosimea unui deget, pe înălțime, de sus până jos.
11. Adăugăm legumele laolată, bețigaș lângă bețigaș, punem un strat subțire de cremă de brânză.
12. ATENȚIE! Nu trebuie să punem legume pe toata foaia nori deoarece na fi greu să rulăm și vor iesi sushi groase.
13. Manevrăm cu atenție ingredientele în procesul de rulare, cu răbdare.
14. Procedăm la fel cu fiecare foaie de sushi nori.
15. Cu un cuțit a cărui lamă o vom trece constant prin oțet de orez (pentru ca orezul să nu facă lama lipicioasă) vom tăia bucățile cam de mărimea unui deget.

Se pot servi cu sos de soia sau sos wasabi! Poftă bună! Mulțumesc chef Iulian Constantin și chef Bobet Gabon pentru că, datorită pasiunii lor pentru bucătăria japoneză, am descoperit în câte combinații deosebite putem servi acest preparat delicios!

#MATIN A7 – cu Fabien BevisInvatam sa avem grija de noi astăzi! Și ca surpriza, Andreea va fi la bucătărie. Hai sa vedem cum se descurca, la Matin A7, cu Fabien Bévis.

Publicată de A7TV pe Marţi, 5 mai 2020

ULTIMELE ARTICOLE

Povestea cutremurătoare a...

La doar 14 ani, Mihai fum...

„Suntem o echipă în fața ...

După 18 ani de căsnicie, ...

Cum poți aduce schimbarea...

Cum poți aduce schimbarea...

Frica de moarte și impact...

Frica de moarte și impact...