duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Restricțiile din Europa, criticate dur de Donald Trump

Restricțiile din Europa, criticate dur de Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a criticat noile măsuri de izolare luate în Europa pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pe care le-a numit „draconice”, avertizând că Joe Biden, rivalul său în alegerile de marţi, va imita aceste măsuri dure şi va zdrobi economia, relatează agenția germană dpa, preluată de Agerpres.

„Europa a impus restricţii draconice, iar cazurile au crescut, decesele au crescut, dar gândiţi-vă la asta – draconice!”, le-a spus Donald Trump susţinătorilor săi din Michigan, un stat din nord cu miză mare pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Acum, urmează să o facă din nou. Ce naiba fac? Cred că voi merge şi le voi explica”, a mai spus Trump, promiţând că el nu va mai închide niciodată părţi din ţară.

„Ofer marea revenire americană şi nu avem niciun fel de restricţii. Pot să vă spun că nu există restricţii”, a spus el în uralele mulţimii.

 

Tot agenția dpa cita, sâmbătă, un studiu potrivit căruia mitingurile electorale ale preşedintelui american Donald Trump au dus la peste 30.000 de cazuri confirmate de COVID-19 şi probabil au cauzat moartea a 700 de americani.

Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, a analizat cu atenţie 18 reuniuni de campanie ale preşedintelui Trump, între lunile iunie şi septembrie, şi a urmărit subiecţii până la zece săptămâni după reuniuni, pentru fiecare eveniment.

Ratele de cazuri de COVID -19 au crescut adesea în special în comunităţile care au găzduit evenimentele, comparativ cu oraşele din apropiere în care Trump nu a fost, se arată în studiu.

„Există câteva indicii conform cărora respectarea normelor de sănătate publică, cum ar fi utilizarea măştilor, s-a ameliorat la mitingurile ulterioare”, au menționat cercetătorii.

Echipa de campanie a preşedintelui Trump a insistat că le oferă participanţilor măşti şi le verifică temperatura la mitingurile sale.

Un purtător de cuvânt al lui Biden a criticat mitingurile lui Trump considerând că sunt de mare amploare şi încalcă regulile elementare de sănătate publică.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...