vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Emisiuni Mens Sana Remodelarea chirurgicală a sânului

Remodelarea chirurgicală a sânului

Există momente critice în viață femeilor când se uită în oglindă și nu se mai recunosc: bolile, copiii, stresul, fluctuațiile de greutate le-au transformat. Însă, medicina estetică le vine în ajutor cu soluții care să le ajute să își recapete încrederea în sine și să se privească din nou cu mulțumire.

 

Bustul poate fi un punct sensibil pentru doamne, de aceea, medicul Pascal Dameh propune remodelarea acestuia prin proceduri chirurgicale.

Chiar dacă vorbim despre o operație destinată femeilor, recunoscute ca fiind halterofile ale durerii, este firesc să apară întrebări despre perioada de recuperare și suferința fizică asociată intervenției. Așadar, cât timp după intervenție vor exista dureri, explică doctorul Pascal Dameh.

”Durerea este variabilă. Este foarte important să știți că durerile nu sunt din sân, din cauza implantului sau din cauza bustului.

Durerea este din cauza benzii (care ține sânul). Pentru că este presiunea în care implantul încearcă să plece de pe loc și presiunea pe care eu am pus-o peste sân, fix pe torace; este durerea de spate.”

Rezultatul final al intervenției va fi influențat și de respectarea regulilor pe care o pacientă le va urma. Iată ce recomandă medicii pentru recuperarea rapidă și eficientă:

”Activitatea sportivă putem să o reluăm după o lună, de la abdomen în jos, adică putem să ridicăm o greutate mică, până în 5 kg.

De reținut este că aceste ridicări nu vor fi efectuate cu forța. Pentru abdomene și push-up trebuie așteptat 6 luni. Contează ca, în final, implantul respectiv să poată să țină o viață.”

Interviul complet, în emisiunea Mens Sana, cu Consuela Bălașa:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...