vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni Matinal A7 Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii. Există mai multe moduri prin care putem trata inflamațiile din corp. Cea naturală este aproape întodeauna de preferat dacă medicul recomandă acest lucru. Înainte ca o persoană să meargă la farmacie sau la cabinetul medicului, dacă disconfortul de care suferă nu este serios, ar putea încerca tratamentul naturist.

Despre sistemul imunitar și remediile naturale

Sistemul imunitar, atunci când este expus la ceva care ar putea fi potențial dăunător, intră în acțiune, oferindu-ți o linie de apărare împotriva agenților infecțioși și împotriva bolilor. Celulele specializate, proteinele, țesuturile și organele care fac parte din sistemul imunitar sunt cele care țin în permanentă o evidență și știu ce se întâmplă în corpul tău și răspund atunci când acesta are nevoie.

Un sistem imunitar puternic se menține zilnic, nu doar în sezonul rece, printr-o alimentație bazată pe mai multe fructe și legume și mai puține grăsimi animale și zahăr, prin exercițiu fizic regulat, prin respectarea orelor de somn și evitarea fumatului și a alcoolului. Unele plante medicinale pot contribui și ele la menținerea unei imunități adecvate.

Ce este inflamația?

Inflamația în organism ajută corpul în lupta împotriva infecțiilor, dar, în anumite situații, aceste procese se pot prelungi sau declanșa în mod inutil. Potrivit cercetărilor, inflamația cronică poate da curs multor boli cronice, printre care diabet și cancer.  Alimentația joacă un rol esențial în menținerea unui nivel normal de inflamație în organism.

Remedii naturale antiinflamatorii

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitata Maria Mihăilă vorbește despre acest tip de remedii:

”Afinele noastre de cultură spre exemplu au mai puțin antioxidanți ca afinele pe care le găsim la munte. Am învățat la cursul de nutriție un lucru extrem de important. Cu cât o plantă se dezvoltă într-un mediu mai puțin prielnic, cu atât își dezvoltă mai mulți nutrienți. De ce? Pentru că trebuie să combată acel mediu și poate face acest lucru doar dezvoltând aceste caracteristici particulare. 

Coacăzul negru de asemenea este excelent când vrem să scădem inflamația cauzată de alergii sau intoleranțe. El conține cortizoli naturali și este ca și când am lua un antistaminic de sinteză.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...