luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Matinal A7 Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii. Există mai multe moduri prin care putem trata inflamațiile din corp. Cea naturală este aproape întodeauna de preferat dacă medicul recomandă acest lucru. Înainte ca o persoană să meargă la farmacie sau la cabinetul medicului, dacă disconfortul de care suferă nu este serios, ar putea încerca tratamentul naturist.

Despre sistemul imunitar și remediile naturale

Sistemul imunitar, atunci când este expus la ceva care ar putea fi potențial dăunător, intră în acțiune, oferindu-ți o linie de apărare împotriva agenților infecțioși și împotriva bolilor. Celulele specializate, proteinele, țesuturile și organele care fac parte din sistemul imunitar sunt cele care țin în permanentă o evidență și știu ce se întâmplă în corpul tău și răspund atunci când acesta are nevoie.

Un sistem imunitar puternic se menține zilnic, nu doar în sezonul rece, printr-o alimentație bazată pe mai multe fructe și legume și mai puține grăsimi animale și zahăr, prin exercițiu fizic regulat, prin respectarea orelor de somn și evitarea fumatului și a alcoolului. Unele plante medicinale pot contribui și ele la menținerea unei imunități adecvate.

Ce este inflamația?

Inflamația în organism ajută corpul în lupta împotriva infecțiilor, dar, în anumite situații, aceste procese se pot prelungi sau declanșa în mod inutil. Potrivit cercetărilor, inflamația cronică poate da curs multor boli cronice, printre care diabet și cancer.  Alimentația joacă un rol esențial în menținerea unui nivel normal de inflamație în organism.

Remedii naturale antiinflamatorii

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitata Maria Mihăilă vorbește despre acest tip de remedii:

”Afinele noastre de cultură spre exemplu au mai puțin antioxidanți ca afinele pe care le găsim la munte. Am învățat la cursul de nutriție un lucru extrem de important. Cu cât o plantă se dezvoltă într-un mediu mai puțin prielnic, cu atât își dezvoltă mai mulți nutrienți. De ce? Pentru că trebuie să combată acel mediu și poate face acest lucru doar dezvoltând aceste caracteristici particulare. 

Coacăzul negru de asemenea este excelent când vrem să scădem inflamația cauzată de alergii sau intoleranțe. El conține cortizoli naturali și este ca și când am lua un antistaminic de sinteză.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...