vineri, martie 29, 2024
Acasă Articole Economic Regula importantă în piața imobiliarelor

Regula importantă în piața imobiliarelor

Regula importantă în piața imobiliarelor îți poate salva buzunarul și portofelul în contextul de criză actual. Deși ratele și dobânzile cresc la creditele imobiliare și la fel și apartamentele și casele, oamenii tot se înghesuie să cumpere.

Dacă te afli printre cei care au decis că își doresc o locuință nouă, este bine să urmezi un set de reguli. Acestea te vor ajuta nu doar să alegi ceva bun, dar și ceva pe măsura bugetului tău.

Care este situația în prezent?

În anul 2008, un apartament de două camere, în București, cu suprafață utilă de aproximativ 50 de metri pătrați, costa undeva la 80.000- 90.000 de euro. Unul cu trei camere trecea de 130.000 de euro. Și aici nu vorbim despre prețurile apartamentelor din centrul Capitalei.

În prezent un apartament cu două camere și suprafață utilă de 52 de metri pătrați, cumpărat în 2008 cu 57.000 de euro, într-un cartier rezidențial din cartierul Giulești costă 70.000 de euro. Vorbim despre un apartament vechi de peste 10 ani. Iar un apartament nou cu două camere, într-un cartier rezidențial construit recent în apropiere de Lacul Morii costă undeva la 90.000 de euro, iar cu trei camere, 140.000. O garsonieră nouă costă 50.000-60.000 de euro.

Care este regula importantă în piața imobiliarelor?

Pentru a nu avea probleme, specialiștii recomandă aplicarea regulii AVR, atunci când cumpără o casă sau un apartament, informează Ziare.com:

A – Avansul nu trebuie să fie mai are de 20% din valoarea totală a locuinței

V – Venitul anual al cumpărătorului să egaleze suma totală de vânzare în patru ani

R – Ratele să nu depășească 20-25% din venitul lunar al cumpărătorului

O persoană care câștigă 1000 de euro lunar nu ar trebui să cumpere o locuință mai mare ca valoare de 48.000 de euro. Este bine totodată să nu dea un avans mai mare 10.000 de euro. Trebuie să fie atentă să nu aibă o rată mai mare de 350 de euro pe lună.

ULTIMELE ARTICOLE

Progresul inteligenței artificiale și riscurile la care suntem expuși

În 2024, progresul în domeniul inteligenței artificiale (IA) continuă să fie impresionant, aducând inovații și îmbunătățiri semnificative în diferite aspecte ale vieții noastre. Progresul...

7 pași esențiali în lansarea propriei afaceri

Lansarea propriei afaceri este o provocare complexă, dar cu un plan bine pus la punct și cu pași bine stabiliți, poți să-ți crești șansele...

”Aș vrea ca toți să vorbească despre mine că sunt cu Sindrom Down”

S-a incheiat campania ”Alaturi de tine” & ”Special Olympics Romania” de susținere a persoanelor cu Sindrom Down. Dupa o lună în care în platoul...

Găsește-ți vocea și fă-o auzită!

În călătoria noastră de dezvoltare personală, găsirea și exprimarea propriei voci este esențială pentru creșterea și împlinirea noastră. Fiecare persoană are o perspectivă unică...