8.5 C
București
miercuri, 29 martie 2023
Acasă Editoriale Actualitate Regina Elisabeta a II-a și-a luat rămas bun de la prințul său

Regina Elisabeta a II-a și-a luat rămas bun de la prințul său

Funeraliile prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au avut loc sâmbătă, 17 aprilie, la castelul Windsor, într-un format restrâns. Tot ceremonialul a fost gândit chiar de către prințul Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui, potrivit Digi24.

 

Prințul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu și de funeralii naționale. A fost dorința lui. În deplină concordanță cu restricțiile în vigoare, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu regina Elisabeta a II-a.

În timpul procesiunii funerare, dar și pe durata slujbei, prinții William și Harry, nepoții ducelui de Edinburgh, nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Cu câteva ore înainte de funeraliile prințului Philip, Casa Regală a publicat o fotografie cu ducele de Edinburgh și regina Elisabeta.

Imaginea datează din 2003 și a fost realizată în Scoția de nora cuplului regal, Sophie, contesă de Wessex, în timpul unei vacanțe.

Potrivit site-ului familiei regale, fotografia este una dintre preferatele suveranei britanice, pentru că-i aduce aminte de vremurile când ducele era sănătos și o prezență constantă lângă regină.

Foto: Contesa de Wessex via BBC

Elisabeta a II-a, care spune că moartea lui Philip a lăsat un gol imens în viața ei, a vrut ca această fotografie să fie publicată pe paginile de social media ale casei regale, pentru ca memoria prințului consort să fie una pozitivă, dincolo de tristețea pierderii sale.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a fost coborât în bolta regală din Capela St.George din Windsor, din vestul Londrei. Sicriul va rămâne acolo până la decesul reginei.

Soții astfel reuniți vor avea apoi ca destinație finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a, potrivit Hotnews.ro.

ULTIMELE ARTICOLE

Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii. Există mai multe moduri prin care putem trata inflamațiile din corp. Cea naturală este aproape întodeauna de preferat dacă medicul recomandă...

Ce facem când vrem să păcălim foamea?

Ce facem când vrem să păcălim foamea? Poate ai crede că nu este bine să neglijăm această nevoie a corpului. Totuși uneori aceste semnale...

Prințesa războinică a României

Cine spune că România nu poate avea o prințesă războinică? Dovada o aflați în emisiunea Fresh Acces, când Ana Otvoș, cu peste 170 de...

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani. Iată ce avem de făcut dacă dorim să mai punem și în contul de economii. Criza financiară...