8.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Record absolut de infectări cu Covid-19!

Record absolut de infectări cu Covid-19!

La aproape doi ani de la începutul pandemiei, omenirea se confruntă cu un record absolut de noi infectări cu SARS-COV2, generate de tulpina Omicron. În lume, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 2,4 milioane de cazuri de COVID-19. Chiar dacă, pe fondul imunizării accelerate în statele cu acces la vaccinuri, îmbolnăvirile nu blochează sistemele sanitare, efectele sunt de natură economică. Statele care se confruntă cu recorduri de infectări sunt la un pas de blocaj, din cauza izolării lucrătorilor esențiali, după un test pozitiv, informează Digi24.

 

Statele Unite ale Americii și-au depășit recordul național de peste jumătate de milion de cazuri noi în doar 24 de ore, atins săptămâna trecută. Acum, numărul de cazuri s-a dublat, așa că SUA devin primul stat care depășește pragul de un milion de infectări pe zi.

În Europa se menține tendința instalată înainte de finalul anului trecut – aproape un milion de infectări la nivelul continentului. După o perioadă a sărbătorilor cu raportări fragmentate, Spania a anunțat un nivel record de peste 373.000 de cazuri.

Situația este la fel de dramatică și în Italia. Autoritățile au anunțat marți un număr record de 170.844 de cazuri noi de COVID, față de 68.052 din ziua precedentă.

În România, aproape 4.900 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese, potrivit bilanțului provizoriu.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

  1. SUNT BUCUROASA CA AM DESCOPERIT ACEST POST DE TV ce pare a fi obiectuv VAD IN ARTICOLULU POSTAT CA EXISTA IN ROMANIA „, aproape 4.900 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese, potrivit bilanțului provizoriu „”..SE PARE CA NUMAI D-L DR.RAFILA NU PARE INGRIJORAT,IN TIMP CE „OMS a indemnat oamenii să-și anuleze unele dintre planurile de vacanță pentru a proteja sănătatea publică, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește la nivel global, scrie BBC”

Comments are closed.


ULTIMELE ARTICOLE

Mesajul spiritual transmis de către BOR studenților

Începerea unui nou an universitar reprezintă noi provocări pentru studenți și pentru cei care încep facultatea. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română transmite un...

Creștini omorâți prin înec în Uganda

Persecuția împotriva creștinilor continuă în Africa. De data aceasta un ultim comunicat vine din Uganda unde 5 creștini au murit prin înec. Aceștia au...

Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta se afla de o săptămână în...

Studiu nou descoperă abilitatea câinilor de a mirosi stresul oamenilor

Câinele este supradenumit cel mai bun prieten al omului. Este animalul de nădejde al celor care se decid să își mărească familia cu un...