sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Recomandări pentru persoanele care suferă de astm bronșic

Recomandări pentru persoanele care suferă de astm bronșic

Recomandări pentru persoanele care suferă de astm bronșic. Astmul bronșic este o afecțiune care afectează din ce în ce mai mulți oameni. De multe ori le face viața imposibilă dacă trăiesc în mediul urban. Experții doc.ro ne ajută cu sfaturi în cazul în care suferim și noi din cauza sa.

Ce este astmul?

Astmul este o boală pulmonară care poate afecta atât copiii, cât și adulții. Ea poate pune viața în pericol dacă nu este tratată. Oricine poate dezvolta astm la orice vârstă, dar persoanele cu alergii sau cele expuse la fumul de țigară sunt mai susceptibile de a face această boală. Statisticile arată că femeile au un risc mai mare de astm decât bărbații.

Ce recomandă medicii de obicei?

Pentru tratamentul astmului, medicii prescriu bronhodilatatoare (medicamente care relaxează mușchii din jurul căilor respiratorii) și antiinflamatoare (care reduc umflarea și producția de mucus în căile respiratorii). Dacă acestea nu controlează simptomele, se pot indica terapii biologice.

Recomandări pentru persoanele care suferă de astm bronșic

Pe lângă tratament, mai poți lua anumite măsuri care să te ajute să gestionezi mai bine boala și să ai o mai bună calitate a vieții.

Prin alimentație hrănitoare

Oamenii de știință spun că o alimentație bogată în pâine albă, carne roșie, mezeluri și dulciuri poate crește inflamația și agrava astmul. O dietă sănătoasă, mai bogată în legume și fructe îmbunătățește starea generală de sănătate. Deci și situația persoanelor care suferă de astm. Dieta mediteraneeană, bazată pe consumul de legume, fructe, grăsimi sănătoase (cum ar fi uleiul de măsline), pește și cereale integrale este un exemplu bun de alimentație potrivită în caz de astm.

Prin evitarea alergenilor

Evită pe cât posibil să ieși din casă în zilele cu cantități crescute de polen în atmosferă (în special primăvara și toamna). Dacă trebuie să ieși, folosește o mască de față medicală. Cantitatea de polen din atmosferă o poți afla de pe site-urile cu informații meteorologice.

Prin eliminarea igrasiei și mucegaiului din casă

Mucegaiurile pot declanșa simptome de astm, inclusiv dificultăți de respirație, respirație șuierătoare sau tuse la persoanele cu alergii cunoscute. Studiile științifice indică faptul că expunerea la mucegaiuri la locul de muncă sau acasă poate agrava astmul preexistent.

Pentru a scăpa de mucegai, amestecă o soluție dintr-o parte de oțet alb și două părți de apă caldă și aplic-o pe zona cu mucegai. Lasă soluția să acționeze timp de cel puțin o oră, apoi clătește cu apă curată. O altă metodă este să amesteci o parte bicarbonat de sodiu cu două părți apă și să aplici pe zona cu mucegai. Freacă ușor cu o perie și lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă curată.

Prin menținerea la o greutate normală

Scăderea în greutate îmbunătățește controlul simptomelor. Totodată poate scădea nevoia de medicație în cazul pacienților care suferă de obezitate sau sunt supraponderali. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus și nu știi cum să ajungi la o greutate normală pentru înălțimea și vârsta ta, cere sfatul medicului de familie.

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...