8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Recomandări pentru părinții care au copii la grădiniță, în valul 4 de...

Recomandări pentru părinții care au copii la grădiniță, în valul 4 de pandemie

Circa 60% dintre cadrele didactice sunt imunizate, dar în ceea ce îi privește pe elevi cifrele nu arată bine deloc. Doar 3,7% dintre copiii cu vârsta între 12 și 15 ani au primit măcar o doză de vaccin, și 18% dintre adolescenții de la 16 la 19 ani.

 

Școlile vor rămâne deschise, cu prezența fizică a elevilor, până la pragul de 6 la mia de locuitori în ceea ce privește infectarea cu Covid.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la impunerea carantinei, și clasele de școală cu elevi vacccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus). Copiii de creșă și grădiniță nu vor avea obligativitatea purtării măștilor, transmite edupedu.ro

Dacă esti părinte, iti intelegem grija și întrebările.

În emisiunea ”Mens Sana”, cu Consuela Bălașa, invitatul Dan Prediger, director de grădiniță, explică ce măsuri pot fi luate pentru prevenția apariției diferitelor boli și implicit a coronavirusului.

”Chiar dacă ai aviz de intrare în colectivitate de la doctor, asistentul medical din cadrul grădiniței este cel care decide dacă intri sau nu intri.

Pentru că au fost foarte multe situații în care s-a obținut avizul de intrare în colectivitate, poate că în mod corect sau incorect.

Poate că a fost obținut corect când copilul nu avea simptome. A doua zi se pot instala simptomele și nu ai cum să îl primești. Aceasta este o regulă scrisă în ghid. Părinții au înțeles-o.

În momentul în care apare cel mai mic simptom ții copilul acasă o zi să vezi ce se întâmplă, dacă evoluează boala sau nu. În grădiniță, dacă îl aduci, are simptome, nu se va trata de la aer.

Doar se va îmbolnăvi mai rău și îi va îmbolnăvi și pe ceilalți.

Atunci vor crește cazurile și la un moment dat vom fi obligați să și închidem grupa, nu neapărat pentru COVID, ci doar dacă apar mai multe cazuri de la o anumită boală.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]