8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Familie Recomandări pentru părinții care au copii la grădiniță, în valul 4 de...

Recomandări pentru părinții care au copii la grădiniță, în valul 4 de pandemie

Circa 60% dintre cadrele didactice sunt imunizate, dar în ceea ce îi privește pe elevi cifrele nu arată bine deloc. Doar 3,7% dintre copiii cu vârsta între 12 și 15 ani au primit măcar o doză de vaccin, și 18% dintre adolescenții de la 16 la 19 ani.

 

Școlile vor rămâne deschise, cu prezența fizică a elevilor, până la pragul de 6 la mia de locuitori în ceea ce privește infectarea cu Covid.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la impunerea carantinei, și clasele de școală cu elevi vacccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus). Copiii de creșă și grădiniță nu vor avea obligativitatea purtării măștilor, transmite edupedu.ro

Dacă esti părinte, iti intelegem grija și întrebările.

În emisiunea ”Mens Sana”, cu Consuela Bălașa, invitatul Dan Prediger, director de grădiniță, explică ce măsuri pot fi luate pentru prevenția apariției diferitelor boli și implicit a coronavirusului.

”Chiar dacă ai aviz de intrare în colectivitate de la doctor, asistentul medical din cadrul grădiniței este cel care decide dacă intri sau nu intri.

Pentru că au fost foarte multe situații în care s-a obținut avizul de intrare în colectivitate, poate că în mod corect sau incorect.

Poate că a fost obținut corect când copilul nu avea simptome. A doua zi se pot instala simptomele și nu ai cum să îl primești. Aceasta este o regulă scrisă în ghid. Părinții au înțeles-o.

În momentul în care apare cel mai mic simptom ții copilul acasă o zi să vezi ce se întâmplă, dacă evoluează boala sau nu. În grădiniță, dacă îl aduci, are simptome, nu se va trata de la aer.

Doar se va îmbolnăvi mai rău și îi va îmbolnăvi și pe ceilalți.

Atunci vor crește cazurile și la un moment dat vom fi obligați să și închidem grupa, nu neapărat pentru COVID, ci doar dacă apar mai multe cazuri de la o anumită boală.”

Pentru a vedea întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...