8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Reacția burselor din SUA după anunțarea rezultatelor parțiale

Reacția burselor din SUA după anunțarea rezultatelor parțiale

Miercuri dimineața, bursele din SUA au deschis în creștere, deși America nu știe încă cine este următorul președinte, iar analiștii credeau că o întârziere a rezultatului alegerilor va cauza nesiguranță, un factor la care Wall Street reacționează în general negativ.

Cu toate acestea, piețele nu dau semne de panică, poate și din cauză că s-a luat deja în calcul faptul că rezultatul alegerilor nu va fi decis foarte curând.

Cursa continuă să fie extrem de strânsă mai ales în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

Legea federală americană prevede un calendar specific al alegerilor, iar procesul de numărare a voturilor ar putea dura până la 23 noiembrie.

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,9 puncte procentuale în deschidere, S&P a înregistrat o creștere de 1,5 la sută, în timp ce indicele Nasdaq a cunoscut saltul cel mai mare, cu 2,6 la sută.

Bursele au avut în general o evoluție bună în timpul administrației Trump, iar un al doilea mandat ar putea fi semnul unui mediu la fel de prielnic.

În același timp, piețele mizează pe o victorie a lui Joe Biden, ceea ce ar putea aduce o nouă injecție de capital guvernamental în economie, comentează CNN.

Indicii bursieri din Europa au crescut, de asemenea, după ce inițial au cunoscut în cursul dimineții o scădere, imediat după ce Donald Trump și-a revendicat victoria, relatează BBC.

În ceea ce privește piețele din Asia, majoritatea au închis în creștere, miercuri, dar asta s-a întâmplat înainte de discursul lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?