8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Reacția burselor din SUA după anunțarea rezultatelor parțiale

Reacția burselor din SUA după anunțarea rezultatelor parțiale

Miercuri dimineața, bursele din SUA au deschis în creștere, deși America nu știe încă cine este următorul președinte, iar analiștii credeau că o întârziere a rezultatului alegerilor va cauza nesiguranță, un factor la care Wall Street reacționează în general negativ.

Cu toate acestea, piețele nu dau semne de panică, poate și din cauză că s-a luat deja în calcul faptul că rezultatul alegerilor nu va fi decis foarte curând.

Cursa continuă să fie extrem de strânsă mai ales în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

Legea federală americană prevede un calendar specific al alegerilor, iar procesul de numărare a voturilor ar putea dura până la 23 noiembrie.

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,9 puncte procentuale în deschidere, S&P a înregistrat o creștere de 1,5 la sută, în timp ce indicele Nasdaq a cunoscut saltul cel mai mare, cu 2,6 la sută.

Bursele au avut în general o evoluție bună în timpul administrației Trump, iar un al doilea mandat ar putea fi semnul unui mediu la fel de prielnic.

În același timp, piețele mizează pe o victorie a lui Joe Biden, ceea ce ar putea aduce o nouă injecție de capital guvernamental în economie, comentează CNN.

Indicii bursieri din Europa au crescut, de asemenea, după ce inițial au cunoscut în cursul dimineții o scădere, imediat după ce Donald Trump și-a revendicat victoria, relatează BBC.

În ceea ce privește piețele din Asia, majoritatea au închis în creștere, miercuri, dar asta s-a întâmplat înainte de discursul lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...