RCA-ul ar putea să fie mai ieftin! Această veste este una care va avantaja orice categorie de șofer. El nu va mai trebui să scoată o sumă uriașă de bani pentru a acoperi costul acesteia. Prețurile ar putea fi plafonate, într-ucât până acum se plănuia majorarea acestui cost.

ASF dorește plafonarea prețurilor

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA este din nou luată în calcul de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Mai ales după ce publicarea recentă a tarifelor de referinţă au atras atenţia asupra creşterilor consistente din ultimul an ale tarifelor de referinţă, ajungând de la ritmuri de creştere de 11,5%, până la 69,7%.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a transmis că în vederea protecţiei consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA. Reacţia ASF care pune din nou pe masă plafonarea preţurilor la poliţele RCA vine după ce anumiţi decidenţi politici au afirmat că sunt creşteri destul de mari la preţurile poliţelor RCA.

La orizont se întrevede un nou faliment

Surse oficiale guvernamentale au declarat că premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ceva timp în urmă cu Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care i-a comunicat că ar fi o problemă la liderul RCA, Euroins.

  • ”Sunt două opțiuni: fie intră în insolvență, fie să fie recapitalizată”, au declarat joi surse guvernamentale.

ASF are demarat un amplu proces de control în privința solvabilității Euroins. Guvernul așteaptă finalizarea acestei analize și măsuri care să nu afecteze populația. Așa cum s-a întâmplat după recentele falimente majore din asigurări. Cel mai recent fiind cel de la City Insurance.

Cel mai ieftin RCA nu este și cel mai bun

Paul Dumitru, expert ASF, a spus că un șofer trebuie să se uite primul lucru la faptul dacă societatea de asigurări este autorizată sau nu.

„Toate societățile autorizate sunt trecute pe site-ul ASF, există o secțiune dedicată pe site. Dacă este un nume care nu îi sună cunoscut, trebuie să verifice dacă nu cumva este cineva care încearcă să îl fraudeze. Este un prim pas. Apoi, decontarea directă”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.