joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Războiul sufletului

Războiul sufletului

Trăim cu frica celui de-al treilea război mondial. Privim peste umăr cu teamă, urmărim știrile și vrem să rămânem la curent cu noutățile. Ne e groază de un nou război.

Ceea ce nu știm sau nu realizăm, este că noi trăim un război de mult. Un altfel de război, ce e drept, însă e tot o luptă.
Despre războiul sufletului nu se vorbește la știri și nici pe paginile facebookului. Nici măcar în Biserici nu se prea vorbește. Am crede că dacă este invizibil, nu are loc. Însă, oh, de-am vedea cum se războiesc toate!

Cum mândria vine cu armele ei și caută să doboare smerenia! Se învârte în jurul ei ca un leu în jurul prăzii, o studiază, o analizează și apoi, pe nesimțite, într-o clipă de neveghere, o doboară!
Nu vedem cum răutatea se lipește de om și începe să devină o normalitate. Are ca armă scuza că ”oamenii și-o merită” și astfel desființează bunătatea. În ultima perioadă a început să ia și înfățișare sub formă de dreptate, amăgind oamenii că dacă sunt răi, sunt drepți. Încă o luptă învinsă.

Moralitatea începe să piardă teren serios în fața imoralității, părând învechită, demodată și… discriminatorie. Tot ce cândva era considerat greșit în ochii societății, acum a devenit o alegere, o variantă, o posibilitate. Dacă ne gândim bine, imoralitatea nici nu a trebuit să lupte foarte mult… a avut oameni care au luptat în locul ei.

Iar credința… Oh, credința! Devine tot mai înconjurată de te-orii false, de amăgiri de o clipă, de înșelătorii… Se dă un război puternic și nevăzut împotriva credinței. Împotriva oamenilor lui Dumnezeu.

Trăim cu frica celui de-al treilea război mondial, însă ignorăm toate semnele războiului sufletesc. Când ne trezim?

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...